Окупантів вибили із Красногорівки, Зеленський прибув в Албанію: хронологія 735 дня війни

Хронологія 735 дня війни / Колаж 24 Каналу

В Україні розпочалась 735 доба повномасштабного вторгнення Росії. Окупанти не полишили спроб захопити українську територію та продовжують тероризувати українців дроновими атаками. Так, уночі ворог вкотре атакував “Шахедами”.

Яка ситуація на полі бою та на кордоні, які наслідки російських атак, боротьбу українців на фронті, в тилу й на дипломатичному рівні – дізнайтеся з головних новин за 28 лютого на 24 Каналі.

23:57, 28 лютогоУ Криму проблеми зі світлом

Ввечері жителі Севастополя та Євпаторії, які перебувають під тимчасовою окупацією, скаржилися на проблеми зі світлом.

Певний час окупаційна адміністрація не коментувала причин проблем зі струмом на території Криму.. Однак у Севастопольенерго зрештою повідомили, що у 16:14 “стороння організація” пошкодила кабельну лінію напруги у 6 000 вольтів, коли проводила “неузгоджені роботи”. Це призвело до аварійного припинення електропостачання споживачів чотирьох трансформаторних підстанцій 6 до 0,4 кіловольта.

23:52, 28 лютогоРозвідка Італії попередила про гібридну війну Росії проти ЄС

У своїй щорічній доповіді парламенту 28 лютого розвідувальні служби Італії повідомили, що країна-агресорка веде гібридну війну проти Італії – за допомогою шпигунства, кібератак, дезінформації та використання міграційних потоків. Таким чином Росія хоче вплинути на майбутні вибори у Європі.

Секретар Ради міністрів Альфредо Мантовано заявив, що останній епізод російської дезінформації стосувався протестів фермерів проти зеленої та сільськогосподарської політики ЄС й Італії.

23:49, 28 лютогоЗеленський зустрівся з Вучичем в Албанії

У рамках саміту “Україна – Південно-Східна Європа” 28 лютого Володимир Зеленський провів переговори з президентом Сербії Александром Вучичем. Глави держав обговорювали питання підтримки суверенітету України та регіональної безпеки.

Зеленський подякував Вучичу за підтримку в боротьбі з агресією та надання допомоги українцям. Важливість участі Сербії в мирному процесі була підтверджена обома лідерами.

Участь Сербії в реалізації Української формули миру важлива. Під час зустрічі з Александром Вучичем скоординували подальші контакти, аби підтримати Формули миру якнайбільшою кількістю країн,
– зазначив Зеленський.

Президент України детально ознайомив сербського колегу з ситуацією на фронті та висловив сподівання на зміцнення міжнародної солідарності.

23:47, 28 лютогоЗМІ повідомили про план “Б” Пентагону щодо фінансування України

У США досі не підтримали виділення фінансової допомоги для України у розмірі 60 мільярдів доларів. Тим часом у Пентагоні міркують над тим, чи не використати своє останнє джерело фінансування військової допомоги для наших захисників. Про це журналістам CNN розповіли кілька посадовців оборонного відомства США. Там розмірковують над тим, щоб виділити допомогу нашій державі на 4 мільярди доларів, навіть якщо не матимуть гарантій, що ці кошти поповнить Конгрес.

23:43, 28 лютогоНа Полтавщині було гучно

Пізно ввечері на Полтавщині та інших областях оголосили тривогу. Повітряні сили ЗСУ попередили жителів про ракетну небезпеку, а згодом повідомили рух ворожої ракети на Полтавську область.

Пізніше очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін написав, що звук вибуху чули у Миргородському районі. На щастя, влучань на території Полтавської області не зафіксовано. Постраждалих теж немає.

21:47, 28 лютогоТретя штурмова бригада вибила окупантів з Красногорівки на Донеччині

Російських загарбників вибили з Красногорівки, що на Донеччині. Це 28 лютого зробили бійці Третьої штурмової бригади.

Стало відомо про це о 20:37 28 лютого. Детальніше про роботу наших захисників розповіли у Третій штурмовій бригаді. У ній зазначили, що напередодні сили російського війська накатами атакували південно-східну частину Красногорівки та ввійшли до міста.

21:44, 28 лютогоЗеленський зустрівся з президенткою Молдови на тлі подій в Придністров’ї

Володимир Зеленський зустрівся з президенткою Молдови. Це відбулось після того, як невизнане Придністров’я попросило у Росії “захисту” від Кишинева.

Зустріч відбулась 28 лютого в столиці Албанії у межах саміту “Україна – Південно-Східна Європа”. Уряд Молдови вже відреагував на так зване голосування в Придністров’ї.

21:41, 28 лютогоІгнат розповів, чому Україна не може будувати сучасні літаки

На фоні успішного збиття ЗСУ ворожих кораблів, російська пропаганда заговорила про створення нових літаків. У Повітряних силах ЗСУ відповіли на питання, чи може Україна будувати свої літаки.

Речник Повітряних сил ЗСУ додав, що треба робити те, що ми можемо робити та вміємо добре. Зокрема, сьогодні розвивається безпілотна авіація.

Зробити літак це справа десятиліть і десятків-десятків мільярдів доларів лише на його розробку. Ми не можемо собі цього дозволити. Ми не зробили цього за часів незалежності й в перспективі це буде важко,
– сказав він.

21:41, 28 лютогоРосіяни вбили 6-річну дівчинку з дідусем ударом по вокзалу на Харківщині

Російські загарбники продовжують тероризувати Харківщину. Після обіду 28 лютого ворог завдав авіаудару по Великому Бурлуку, що у Куп’янському районі. На жаль, загинули дідусь з 6-річною внучкою.

Як зазначив заступник глави Офісу Президента Олексій Кулеба, Харківщина під посиленим обстрілом. Під прицілом російських загарбників знову цивільні об’єкти.

21:32, 28 лютогоКулеба звернувся до ЄС з жорсткою заявою

Дмитро Кулеба звернувся до Європи через протест фермерів. Глава МЗС заявив, що ми не будемо “цапом-відбувайлом, який терпітиме усі ці безпідставні нападки”.

В інтерв’ю “Голосу Америки” міністр сказав, що ситуація з протестами фермерів дуже складна та дуже проста водночас. Кулеба пояснив, що ситуація складна тому, що не тільки в Польщі відбулося звалення всієї відповідальності за проблеми європейських фермерів на Україну.

Він пояснив, що урядам країн треба почати чесно говорити зі своїми фермерами, що Україна не є ключовою проблемою. Натомість проблема набагато ширша і не треба все звалювати на нас.

Ми не є, не були та не будемо цапами-відбувайлами, які терпітимуть усі ці безпідставні нападки. Там, де потрібно буде діяти жорстко, ми будемо діяти жорстко. І нехай потім не ображаються, що ми проявили характер… Ми й далі жорстко захищатимемо свої економічні інтереси,
– сказав Кулеба.

21:29, 28 лютогоУ ГУР прокоментували звернення Придністров’я до Росії

Так звана “Придністровська Молдавська Республіка” звернулася до Росії із проханням про “захист” окупованої території від нібито економічного тиску Молдови. Українська розвідка уже прокоментувала такий заклик до допомоги.

Представник ГУР МО України Андрій Юсов заявив, що прохання невизнаного Придністров’я до Росії про захист від Молдови не було тим результатом, на який чекав Кремль.

Водночас він нагадав, що чутки про прохання так званої “ПМР” до Росії щодо приєднання не підтвердилися, як про це раніше заявляли в ГУР.

17:41, 28 лютогоУ WP пояснили, хто з іноземців воює за Україну та Росію

У матеріалі зазначається, що Владімір Путін розглядає російсько-українську війну як проксі-битву з Заходом, який підтримує Київ. Але західні країни доклади зусиль, щоб дистанціюватися від цієї війни, попри їхню потужну оборонну підтримку України.

Після початку повномасштабної російської агресії тисячі добровольців вирішили воювати за Україну через співчуття. Переважно це люди з західних країн та пострадянських держав. Інтернаціональний легіон приблизно складається з 20 000 іноземців понад 50 національностей.

Видання пише, що щонайменше 50 громадян США загинули за Україну на цій війні. Більшість з них були ветеранами.

17:38, 28 лютогоУ Латвії прокоментували ймовірність введення військ НАТО в Україну

Нагадаємо, що 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не виключає можливості введення військ Північноатлантичного альянсу в Україну. Водночас він наголосив на відсутності консенсусу щодо цього.

На таку заяву уже відреагували багато країн, зокрема і сама країна-агресорка. Наразі у Латвії теж прокоментували ймовірність введення військ НАТО до України.

Речник латвійського оборонного відомства у коментарі ЗМІ зазначив, що Латвія не виступає проти розміщення західних сухопутних військ в Україні.

За його словами, Латвія продовжує розглядати багато різних варіантів для посилення підтримки України.

17:38, 28 лютогоУ Куп’янську було влучання у церкву

Росіяни вдарили керованими авіабомбами по Куп’янському району. Щонайменше дві людини загинули.

Російські загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у Куп’янську. Ворог вдарив по церкві Ісуса Христа.

За даними поліції, удари авібомбами прийшлися по місцевому кафе та церкві. У храмі під завалами опинився 58-річний пастор.

На жаль, чоловіка врятувати не вдалося. Він отримав не сумісні з життям травми.

Також відомо, що пошкодження зазнало приміщення кафе. Поранення отримала 31-річна жінка, а її 39-річний брат загинув.

17:36, 28 лютогоРосіяни загрузли біля Орлівки

Сили оборони продовжують оборонну операцію на Авдіївському напрямку. Для цього вони обрали лінію населених пунктів Тоненьке-Орлівка-Бердичі.

Саме таку лінію оборони зараз обрали у ЗСУ, сподіваючись на рельєф місцевості, зокрема, каскад водосховищ у районі цих населених пунктів. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій в ефірі “Радіо Свобода” та боєць 3-ї окремої штурмової бригади Анатолій Нікітін.

17:35, 28 лютогоГенерал Годжес пояснив, чи може Росія здійснити прорив в Україні

Американський генерал у відставці Бен Годжес заявив, що Росія продовжує виснажувати свою економіку заради незначних успіхів на фронті. За його словами, через це становище країни крихке.

Генерал підкреслив, що Росія святкує захоплення Авдіївки так ніби це суттєвий прорив, однак насправді це не так. На його думку, серйозні просування з боку Росії неможливі. Водночас він не виключає, що, можливо, за кілька місяців агресорка зможе наступати на одному із напрямків, однак не зараз.

17:31, 28 лютогоУ Севастополі знову гучно

В Севастополі протягом декількох днів поспіль люди продовжують чути звуки вибухів. На цей раз люди скаржаться на звуки, що доносяться зі сторони бухт.

За інформацією від місцевого жителя, було чутно гучний звук вибуху зі сторони бухт. Він зауважив, що тривогу не оголошували ні перед, ні після вибуху.

14:02, 28 лютогоМіноборони Болгарії анонсувало новий пакет військової допомоги Україні

Міністерство оборони Болгарії анонсувало новий пакет військової допомоги для України. Мовиться про постачання БТРів.

БТРи для України поки що перебувають у Софії. Вони вирушать за кілька днів, але терміни я не назву,
– заявив міністр оборони Болгарії.

Він додав, що Болгарія вже передала Україні військової допомоги на 47 мільйонів євро.

13:28, 28 лютого

СБУ затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця. Затримати зловмисника вдалося під час “нальоту” фігурант намагався відібрати у потерпілого 50 тисяч доларів. До слова, ці гроші збиралися для українських захисників.

За даними слідства, зловмисник майже місяць ретельно готувався до злочину. Він вивчав розпорядок дня та маршрути пересування своєї жертви. Йому загрожує до 15 років тюрми.

12:53, 28 лютогоНадприбутки російських активів – на зброю

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запропонувала використати надприбутки від заморожених активів Росії на закупівлю зброї для України.

Не може бути більшого символу та кращого використання цих грошей, щоб зробити Україну та всю Європу безпечнішим місцем для життя,
– сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона також анонсувала відкриття у Києві Офісу оборонних інновацій в Києві. Цей майданчик наблизить Україну до ЄС та стане платформою для обміну досвідом з державами-членами Євросоюзу в інноваціях промислової оборони.

12:16, 28 лютого

У команді Олексія Навального повідомили, що політика поховають на Борисівському цвинтарі у Москві 1 березня. Перед цим відспівування пройде у церкві ікони Божої Матері “Втамуй мої печалі” у Мар’їно (район Москви).

11:43, 28 лютого

У Держдепі США прокоментували заяву Макрона про відправку військ в НАТО в Україну. Там наголосили, що “президент дав зрозуміти, що США не надсилатимуть війська воювати в Україну”.

Президент дав зрозуміти, що США не надсилатимуть війська воювати в Україну. Генеральний секретар НАТО виключив участь військ НАТО в Україні… шлях до перемоги України зараз лежить через Палату представників Сполучених Штатів. Це те, що найбільше потрібно Україні,
— сказав Міллер.

11:21, 28 лютого

В Мінагрополітики України сподіваються на компенсацію від польських фермерів за 180 тонн розсипаного зерна на кордоні. Заступник міністра Тарас Висоцький заявив, що українська сторона отримала підтвердження, що польські правоохоронці відкрили відповідні кримінальні провадження.

Україна сподівається, що це питання буде розв’язано в “максимально стислі терміни”.

10:59, 28 лютого

Ігорю Коломойському продовжили тримання під вартою до 25 квітня. Суд також зменшив розмір застави до 2,4 мільярда гривень, втім адвокат бізнесмена заявив, що за нього не будуть вносити заставу.

10:38, 28 лютогоГлави МЗС України та Албанії провели переговори

Глави МЗС України та Албанії обговорили розвиток динамічного партнерства між країнами.

Запевнив свого колегу у твердій підтримці “формули миру” і євроатлантичних прагнень України, включаючи наше зобов’язання допомогти у зусиллях з відновлення,
– прокоментував зустріч міністр закордонних справ Албанії Іґлі Хасані.

Кулеба та Хасані провели переговори / Фото МЗС Албанії

10:17, 28 лютогоЗеленський розповів деталі візиту в Албанію

Володимир Зеленський розповів, що під час візиту в Албанію у нього заплановано кілька зустрічей. Зокрема, він планує провести переговори з прем’єр-міністром, а також взяти участь у саміті “Україна – Південно-Східна Європа” й обговорити з учасниками питання підтримки України.

З прем’єр-міністром Албанії та його командою проведемо переговори щодо оборонної та політичної співпраці, підтримки Формули миру та роботи над безпековими угодами. Албанія – одна з країн, які приєдналися до Вільнюської декларації G7, за що ми дуже вдячні. У форматі “Україна – Південно-Східна Європа”, який збирається вже вдруге, говоритимемо про наш спільний шлях до євроатлантичної мети. Запропоную підтримати зусилля України із забезпечення справедливого й довготривалого миру, організацію Глобального саміту миру у Швейцарії,
– повідомив Зеленський.

10:05, 28 лютогоСБУ викрила російську агентку на Харківщині

СБУ викрила російську агентку в Харківській області. Жінка проводила розвідку прифронтової місцевості Балаклійського району, де намагалася виявити й сфотографувати можливі локації ЗСУ. За даними слідства, затриманою виявилась інженерка одного з технічних університетів регіону.

У зоні особливої уваги агресора були місця базування ППО, фортифікаційних споруд, блокпостів та бронетехніки українських військ.Також ворога цікавили маршрути руху українського озброєння у напрямку Куп’янська.

Жінка збирала інформацію самотужки. Вона на власному автомобілі об’їжджала прифронтову територію області та приховано фотографувала локації Сил оборони. Отриману інформацію вона передавала ворогу.

Як з’ясувалося, жінка співпрацювала з окупантами від початку повномасштабного вторгнення. Їй загрожує довічне ув’язнення.

09:48, 28 лютого

Від початку повномасштабної війни прикордонники викрили понад 360 груп, які переправляли ухилянтів за кордон.

У ДПСУ повідомили, що лише протягом 2023 року зафіксували майже 8 тисяч чоловіків, які намагались перетнути кордон поза пунктами пропуску. Ще 3 тисячі хотіли виїхати завдяки підробленим документам.

09:35, 28 лютогоРосія готується до вторгнення Китаю, – FT

У Financial Times заявили, що Росія готується до можливого вторгнення Китаю. Зокрема, у мережі з’явилися секретні російські військові файли, згідно з якими збройні сили Росії відрепетирували застосування тактичної ядерної зброї на ранній стадії конфлікту з великою світовою державою.

У матеріалі також заявляють, що Східний військовий округ Росії відпрацьовував численні сценарії, що зображують китайське вторгнення.

09:03, 28 лютогоВ ISW помітили ознаки того, що Путін готується до війни з НАТО

Аналітики Інститут вивчення війни підозрюють, що російський президент Владімір Путін готується до війни з НАТО у довгостроковій перспективі. Зокрема, про це свідчить факт того, що Кремль офіційно відновлює Московський і Ленінградський військові округи, а Західний військовий округ – розформовує.

В ISW наголосили, що Путін згадував про необхідність формування ЛВО після вступу Фінляндії до Альянсу у 2023 році. Таким чином політик сигналізував про намір Кремля використовувати ЛВО для протистояння НАТО.

08:56, 28 лютого

В Інституті вивчення війни заявили, що російські війська продовжують інтенсивні атаки на Авдіївському напрямку для того, щоб українські захисники не встигли створити міцнішу лінію оборони.

Ймовірно, російські війська продовжують спроби наступу, щоб позбавити українські сили перепочинку, який би дозволив Україні створити більш цілісну та важкопроникну лінію оборони в безпосередній близькості від Авдіївки,
– наголосили аналітики.

08:29, 28 лютогоОкупанти продовжують терор Херсонщини

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що протягом доби російські військові обстріляли 21 населений пункт області та місто Херсон.

У результаті цинічних ударів були пошкоджені 12 багатоповерхівок та 15 приватних будинків. У Херсоні зафіксовані влучання у вантажне судно, також пошкоджено автомобілі. Внаслідок обстрілів на Херсонщині також пошкоджені ферма та елеватор.

На жаль, через російську агресію 1 людини загинула, ще 2 – дістали поранення.

08:13, 28 лютогоНа Запоріжжі через російські обстріли загинула жінка

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що унаслідок ворожих обстрілів в окупованому селі Нове загинула жінка. Ще одна людина отримала поранення у прифронтовому Оріхові.

76-річна жителька загинула від ворожого снаряду у тимчасово окупованому селі Нове Пологівського району. 53-річний чоловік отримав поранення внаслідок артудару по прифронтовому Оріхову,
повідомив Федоров.

08:02, 28 лютогоУ Чорному морі відсутні носії “Калібрів”

У Військово-морських силах повідомили, що станом на 07:00 28 лютого в акваторіях Чорного та Азовського моря зафіксували по одному ворожому кораблю. Також 2 російські кораблі є у Середземному морі.

Водночас носіїв крилатих ракет типу “Калібр” в акваторіях не зафіксовано.

07:35, 28 лютогоЗСУ ліквідували ще понад 1000 окупантів

Українські захисники продовжують завдавати суттєвих втрат ворогу. Так, станом на 28 лютого втрати Росії сягають:

  • особового складу – близько 412 610 (+1060) осіб,
  • танків – 6 570 (+14),
  • бойових броньованих машин – 12 508 (+14),
  • артилерійських систем – 1 029 (+20),
  • РСЗВ – 1 000 (+0),
  • засоби ППО – 688 (+2),
  • літаків – 342 (+2),
  • гелікоптерів – 325 (+0),
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 7 753 (+24),
  • крилаті ракети – 1 912 (+0),
  • кораблі /катери – 25 (+0),
  • підводні човни – 1 (+0),
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 13 112 (+47),
  • спеціальна техніка – 1594 (+6).

Втрати Росії станом на 28 лютого 2024 року / Інфографіка Генштабу ЗСУ

07:19, 28 лютогоСили ППО збили усі “Шахеди”, якими ворог намагався атакувати

У Генштабі ЗСУ повідомили, що вночі ворог запустив 10 безпілотників типу “Шахед”. Сили та засоби ППО влучно відпрацювали й знищили усі дрони-камікадзе.

Сили ППО збили 10 “Шахедів” / Інфографіка Повітряних сил

06:58, 28 лютогоНа полі бою відбулося 102 зіткнення

У ранковому зведенні Генштаб ЗСУ повідомив, що на полі бою відбулося 102 зіткнення. Ворог атакував на всіх ділянках фронту, найбільше – на Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

06:15, 28 лютого

У Білому домі назвали ситуацію на фронті в Україну “дуже жахливою”. Джон Кірбі наголосив, що Україна потребує допомоги вже зараз.

Українські солдати на фронті, я маю на увазі, що вони приймають дуже важкі рішення про те, куди вони будуть стріляти й чим вони будуть стріляти. І у них закінчуються набої… Тож ситуація дуже жахлива,
– заявив Кірбі.

05:00, 28 лютогоРосія підіймала Ту-22М3

На Сході, а також у південних та центральних областях оголосили повітряну тривогу. Повітряні сили попередили, що існує ракетна небезпека через активність стратегічної авіації окупантів Ту-22м3 в акваторії Чорного моря.

Ворог наближався до пускових рубежів в акваторії, однак пусків ракет не було. Борти стратегічної авіації повернулися до Росії.

04:04, 28 лютогоЗеленський прибув з візитом до Албанії

Володимир Зеленський 28 лютого прибув до столиці Албанії Тирани. Зустрів президента України міністр закордонних справ Іґлі Хасані.

Він опублікував фото із Зеленським, а також наголосив, що це “ключовий момент” для зміцнення двосторонніх зв’язків та солідарності з Україною в її героїчній боротьбі проти російської агресії.

Зеленський прибув до Абхазії / Фото Іґлі Хасані

03:55, 28 лютого

Голова комітету закордонних справ Бундестагу Міхаель Рот назвав три країни, які наразі купівлю снарядів для України. Мовиться про 800 тисяч боєприпасів, які знайшла Чехія в третіх країнах. Зокрема Франція, Греція та Кіпр заборонили купувати боєприпаси за межами ЄС.

Втім, у Бундестазі таке блокування назвали однією з великих стратегічних помилок Європейського Союзу.

Купуй європейське – звучить добре, і це кристально ясно. Ми зобов’язані розвивати європейську оборонну промисловість. Але наші друзі тут, в Україні, потребують більше військової техніки, амуніції прямо зараз,
– зазначив Рот.

03:31, 28 лютогоБайден зустрівся з лідерами Конгресу

Президент США Джо Байден і віцепрезидентка Камала Гарріс зустрілися з лідерами Конгресу. Однією з головних тем розмови було надання Україні військової допомоги. Зокрема Байден наголосив, що через бездіяльність Конгресу українські захисники зазнають втрат на полі бою та мають значні проблеми з боєприпасами.

Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер назвав зустріч у Білому домі “однією з найнапруженіших”, яку він коли-небудь переживав. Він наголосив, що ця розмова була “важливою для Сполучених Штатів”.

01:52, 28 лютогоОдещину атакували “Шахеди”

Уночі окупанти вкотре атакували Україну “Шахедами”. Потужні вибухи пролунали в Одесі. Сили оборони Півдня повідомили, що нічний дроновий терор ворог спрямував з акваторії Чорного моря по прибережних територіях півдня.

Сили ППО відпрацювали результативно по всіх БпЛА типу “Shahed-131/136”. Втім, падіння уламків одного зі збитих дронів спричинило замикання в електромережі об’єкта критичної інфраструктури в Одесі. На місці виникла пожежа, яку оперативно ліквідували.

Інформація про постраждалих не надходила.

00:01, 28 лютогоРосіяни жалілися через удар з HIMARS під час шикування в Оленівці

Ворожі телеграм-канали написали, що напередодні ввечері, 27 лютого у тимчасово окупованій Оленівці ЗСУ вдарили по росіянах з HIMARS. Інцидент стався під час шикування на церемонії нагородження.

Про це також написав у своїх соцмережах зрадник та колишній український нардеп Олег Царьов. Любитель “русского міра” дорікнув окупантам, що вони не вчаться на помилках. Попередньо відомо про 19 загиблих російських військових, зокрема 3 офіцерів, та 12 поранених. Однак варто зауважити, що це неофіційна інформація. Офіційних реакцій з боку України та Росії поки що не було.

00:01, 28 лютогоРосіяни жалілися через удар з HIMARS під час шикування в Оленівці

Ворожі телеграм-канали написали, що напередодні ввечері, 27 лютого у тимчасово окупованій Оленівці ЗСУ вдарили по росіянах з HIMARS. Інцидент стався під час шикування на церемонії нагородження.

Про це також написав у своїх соцмережах зрадник та колишній український нардеп Олег Царьов. Любитель “русского міра” дорікнув окупантам, що вони не вчаться на помилках. Попередньо відомо про 19 загиблих російських військових, зокрема 3 офіцерів, та 12 поранених. Однак варто зауважити, що це неофіційна інформація. Офіційних реакцій з боку України та Росії поки що не було.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *