Операція добровольців у Росії: в ISW розповіли, як росіяни обороняли кордон

Як російські добровольці змогли прорвати кордон / Колаж 24 Каналу

У вівторок, 12 березня, у легіон “Свобода Росії”, РДК і “Сибірський батальйон” перетнули кордон з Росією у Курській та Бєлгородській областях. Вони оголосили про початок операції з визволення своєї країни від влади Путіна.

Російські джерела спочатку заперечували повідомлення про вторгнення, однак пізніше заявили, що російські сили відбили атаку. Як стверджують аналітики Інституту вивчення війни, російське командування використовує призовників для захисту свого кордону.

Росія використала призовників для захисту кордону

Аналітики з Інституту вивчення війни повідомили, що Росія використовує призовників для захисту свого кордону з Україною від обмежених вторгнень, що, ймовірно, пов’язано з небажанням Росії перекидати сили з інших фронтів в Україні.

Спочатку російські ЗМІ заперечували факт вторгнення, але пізніше повідомили, що російські сили відбили атаку проросійських українських сил. За інформацією від російських добровольців, українські сили захопили Теткіно в Курській області. Однак пропагандисти продовжували стверджувати, що російські десантні призовники відбили всі атаки в Теткіно.

У ISW додали, що цей інцидент стався за кілька днів до президентських виборів у Росії, які відбудуться 17 березня. Деякі російські військові блогери попереджають, що можуть відбутися додаткові вторгнення найближчим часом.

Рейд добровольців у дві області Росії: основне

  • 12 березня група російських добровольців перетнула Російський кордон у Бєлгородській та Курській областях. Вони заявили про своє бажання “взяти участь у виборах” з метою звільнення російського народу від “диктатури Кремля”.
  • Пізніше у ГУР повідомили, що зазначені підрозділи сформовані з російських громадян, які можуть діяти на власній території за власним бажанням.
  • Ситуація в Курській та Бєлгородській областях свідчить про те, що влада Путіна є слабкою. У переддень оголошених виборів будь-які протести чи заворушення є небажаними для диктатора.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *