Опитування: ЗНО сприяє рівності учасників на етапі вступу

Переважна більшість українців, а саме 74% респондентів, погодилися, що ЗНО сприяє рівності учасників на етапі вступу. Окрім того, 58% опитаних дотримуються думки, що ЗНО також зменшує рівень корупції на етапі вступу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва протягом 1 – 7 червня 2021 року серед понад 2 000 респондентів.

Згідно з оприлюдненим документом, паралельно з підтримкою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, спостерігається позитивна динаміка зростання кількості українців, у яких ЗНО асоціюється з рівністю. Їх кількість за рік зросла на 5%.

Водночас спостерігається різке збільшення українців, які не згодні з тим, що ЗНО зменшує рівень корупції при вступі: їх кількість зросла на 15%, і наразі цю точку зору підтримує 34% опитаних.

Загалом дані опитування демонструють, що абсолютна більшість не тільки продовжує підтримувати ЗНО, але й ця підтримка навіть потроху зростає, однак такої одностайності серед українців щодо проведення ЗНО під час пандемії COVID-19 не спостерігається.

Щодо цього питання думки розділилися порівну: 46% підтримує проведення ЗНО навіть за умов пандемії, 46% – виступають проти, інші 8% не визначилися.

Найбільша підтримка проведенню ЗНО спостерігається серед громадян у віці 18-29 років, які теоретично самі ще нещодавно його складали. Серед цієї вікової групи 57% не схвалюють відміну ЗНО на час пандемії. Серед людей віком від 60 років не схвалюють відміну ЗНО тільки 37%.

ЗНО

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *