Падіння Іл-76 під Бєлгородом: у Буданова розкрили, як росіяни використовували цей літак раніше

Юсов пояснив, як росіяни використовували Іл-76 раніше / Вікіпедія та Getty Images, колаж 24 Каналу

У Бєлгородській області впав Іл-76, після чого Кремль почав інформаційно-пропагандистську кампанію проти України. У ГУР пояснили, як саме росіяни використовували військово-транспортний літак до цього інциденту.

Представник ГУР МО Андрій Юсов вкотре висловився щодо падіння Іл-76 у Бєлгородській області. В етері телемарафону він розповів про використання цього літака росіянами до катастрофи, передає 24 Канал.

Що відомо про Іл-76

Як пояснив Юсов, саме цей літак раніше доставляв озброєння на аеродром в Енгельс та у Бєлгород. Іл-76 помітили в аеропорту “Енгельс-2”, який використовується для забезпечення стратегічної авіації Росії боєкомплектом. У тому числі ракетами, які російські загарбники використовують для завдання ударів по Україні.

Це той літак, який постачав в Бєлгородську область ракети С-300 та С-400 для ударів по Харкову та області. Самі росіяни говорять, що ті заходи, які використовуються для постачання сил та засобів противника, використовуються одночасно, ймовірно, для транспортування полонених,
– заявив представник ГУР.

За його словами, якщо це дійсно так, то російські окупанти фактично зізнались у черговому воєнному злочині.

Що кажуть експерти про цю ситуацію

  • Військовий оглядач Денис Попович нещодавно у розмові з 24 Каналом назвав версію кремлівських пропагандистів з нібито перебуванням українських полонених на борту Іл-76 абсолютно нереалістичною. Він нагадав, що Росія неодноразово намагалася приховати свої воєнні злочини.
  • Експерт попередив, що Москва почне поширювати різні фейкові версії щодо падіння Іл-76, щоб скинути з себе провину. На його думку, країна-агресорка навряд чи допустить міжнародних розслідувачів на місце падіння, бо ці експерти одразу поставлять під сумнів основну російську версію.
  • Також на падіння Іл-76 у Бєлгородській області відреагував політтехнолог Борис Тизенгаузен. Він вказав на чималу кількість розбіжностей у заявах росіян. Ще експерт зазначив, що окупанти за допомогою цієї інформаційної провокації хочуть добитися припинення підтримки України з боку її партнерів.
  • Схожу думку висловив російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко. Він зауважив, що все більше людей у світі сприймають будь-які повідомлення від Кремля виключно як фейки.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *