Перекваліфікація понад 180 тисяч людей: Україна з партнерами заснували Skills Alliance

Перекваліфікація понад 180 тисяч людей: Україна з партнерами заснували Skills Alliance

Уряди України та Німеччини й загалом майже 50 країн, донорів, міжнародних партнерів та представників бізнес-спільноти створили Skills Alliance; мета – надати можливість перекваліфікації чи кваліфікації понад 180 тис. людей протягом наступних трьох років.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

"У найближчі три роки на ці потреби планують виділити 700 млн євро. Оголошення про створення альянсу відбулося під час панельної дискусії на Міжнародній конференції з відновлення України (URC2024) у Берліні", – йдеться у повідомленні.

Участь у панелі взяли, зокрема, перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко та міністерка економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце.

"Наразі на ринку праці в Україні спостерігається структурне безробіття. Воно особливо відчутне у секторах, які необхідні для відновлення та реконструкції, таких як будівництво, транспорт, ІТ, інженерія та охорона здоров'я. Для розв'язання цих проблем і аби забезпечити достатню кількість кваліфікованих працівників, був створений цей альянс. Він передовсім спрямований на навчання молоді, внутрішньо переміщених осіб та жінок", – пояснили в міністерстві.

Можливість навчання надаватиметься насамперед українцям усередині країни, зауважили в пресслужбі. Однак доступ до нього матимуть і українці, які мешкають за кордоном.

«Україна працює над відновленням, не чекаючи завершення війни. <…> щоб українці змогли набути навички, необхідні для відбудови, ми й створили Skills Alliance. Ця ініціатива має створити умови для того, щоб українці навчались, набували нової кваліфікації, як в Україні, так і за кордоном. Також ініціатива покращить перспективи працевлаштування для української молоді, внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та створить умови для повернення українців із-за кордону", – наголосила Свириденко.

Приєднатись до Skills Alliance може будь-хто. Адже це спільний проєкт, який об’єднає численні програми, які вже реалізуються або тільки плануються до реалізації.

Один із прикладів – ініціатива Skills4Recovery, яка фінансується спільно Європейським Союзом, Німеччиною, Естонією та Польщею. Skills4Recovery пропонує навчання для внутрішньо переміщених осіб, молоді, ветеранів та вразливих груп, з особливим акцентом на такі галузі як будівництво, логістика, сільське господарство, послуги та виробництво.

Ініціатива Skills Alliance реалізується в межах механізму Ukraine Facility, який, серед іншого, включає реформи, спрямовані на покращення професійно-технічної освіти, навчання та доступу до програм швидкого підвищення кваліфікації.

До альянсу увійшли Бельгія, Естонія, Європейський Союз (ЄС), Франція, Німеччина, Італія, Японія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Польща, Республіка Корея, Швеція, Велика Британія, Україна, Швейцарія, а також різноманітні міжнародні фінансові установи та організації, приватні компанії.

Із докладним переліком учасників можна ознайомитися на сайті Мінекономіки.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Берліні за участі Президента України Володимира Зеленського та канцлера ФРН Олафа Шольца відбувається Конференція з відновлення України (Ukraine Recovery Conference).

Участь у дводенному заході беруть понад 2 тис. політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн.

Фото: Мінекономіки

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *