Підозрюваний Валерій Васілаке розповів, хто саме застрелив патрульного Зарецького

У Вінниці йде суд над Віталієм та Валерієм Васілаке / Колаж 24 Каналу

Валерій Васілаке, підозрюваний у нападі на поліцейських, який стався 20 квітня, заявив, що у правоохоронця стріляв його син.

Про це Валерій Васілаке сказав у залі суду, де під час засідання 22 квітня обирають запобіжний захід нападникам.

Вистрілив син. Він подумав, що поліцейський мене застрелив,
– заявив підозрюваний.

Зброю нібито вкрав син

Валерій Васілаке також сказав, що зброю, яка була в їхній автіці, вкрав син, а продавати її вони не планували. Зброю батько та син хотіли “просто заховати, щоб була”.

Те, що стріляв саме Віталій, заявив і прокурор під час судового засідання.

Він здійснив мінімум чотири постріли в поліцейського. Після скоєння злочину він викинув в озеро, яке розташоване неподалік будинку, боєприпаси, які вони перевозили, а саме гранати,
– сказав він.

Раніше повідомлялось, що підозрюваний планував разом із сином залишити територію України та виїхати до Молдови. Ці слова підтвердив і сам Валерій Васілаке.

На вимогу прокурорів, Валерій Васілаке буде перебувати під вартою 60 днів без права внесення застави.

Напад на поліцейських на Вінниччині: коротко

  • У Гайсинському районі Вінницької області в ніч на 20 квітня двоє чоловіків напали на поліцейських, які зупинили їх авто. Вони відкрили вогонь по правоохоронцях.
  • Унаслідок нападу загинув 20-річний поліцейський Максим Зарецький. Він півтора року служив у секторі реагування патрульної поліції. Його напарник отримав поранення та перебуває в лікарні. Зараз його стан середньо-тяжкий, але стабільний.
  • 21 квітня фігурантів затримали в Одеській області: це батько і син віком 52 і 26 років. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників.
  • Причетним до розстрілу поліцейських на Вінниччині також повідомили про підозру у дезертирстві. Як встановили під час розслідування, військові самовільно покинули військову частину в Одеській області, а також викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них.
  • 22 квітня у місті Бершадь на Вінниччині Максима Зарецького провели в останню путь.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *