Підозрюваний у вбивстві патрульного на Вінниччині пояснив, куди віз гранати в багажнику

Коротка версія новини

  • У ніч проти 20 квітня сталося вбивство 20-річного поліцейського на Вінниччині.
  • Підозрюваних у вбивстві, Валерія та Віталія Васілаке, триматимуть під вартою два місяці.
  • Віталій Васілаке пояснив, що перевозив гранати у багажнику, які хотів закопати у селі Чорномин.
  • Віталій визнав свою провину та сказав, що шкодує про злочин.

Віталій Васілаке в залі суду 22 квітня / Суспільне

У ніч проти 20 квітня на Вінниччині сталося вбивство поліцейського. Загинув 20-річний Максим Зарецький. Нападників затримали, 22 квітня відбулося судове засідання. Деталі передає 24 Канал.

52-річному Валерію Васілаке та 26-річному Віталію Васілаке, яких підозрюють у нападі на поліцейських, обрали запобіжний захід. Суд вирішив тримати їх під вартою два місяці без права внесення застави.

Виступ Віталія Васілаке – молодшого з підозрюваних

Хлопець ударив поліцейського в обличчя, той упав. Другий поліцейський почав цілитися в хлопця, Віталій відійшов і забіг за машину. Йому здалося, що його батько, який був у машині, мертвий. Тому Віталій вистрілив у поліцейського.

Я дивився в автомобіль, чи немає напарника. Коли зрозумів, що він один, ми підійшли до дверей авто, я вдарив його, щоб він знепритомнів і ми з батьком поїхали далі. Але не очікував, що з’явиться другий поліцейський, який застосує зброю. Він відкрив вогонь у бік автомобіля, де сидів мій батько. В той момент я в стані шоку автоматично дістав зброю і вистрілив у нього,
– розказав він.

Віталій Васілаке на запитання судді відповів: так, розумів, що перед ним поліцейські. Він згоден, що вчинив злочин, і сказав, що дії поліцейських були законними. Про зроблене шкодує.

Що перевозили Васілаке і звідки в них зброя

Підозрюваний пояснив: був поза частиною у неофіційній відпустці, хотів провести час із батьком. Віталій спершу думав, буцімто поліцейський один – не знав, що патрульних двоє. Хлопець не хотів, аби правоохоронець дізнався, що знаходиться в ящику, бо тоді виникли би проблеми.

У багажнику родини Васілаке були “військові речі”. Також стояли дві скриньки. Віталій сказав поліцейським, що там були берці, але насправді то були гранати Ф-1, по десять у кожній скриньці. Він залишив їх собі, коли був командиром підрозділу. Гранати хотів закопати у селі Чорномин Вінницької області, куди їхав із батьком. Продавати зброю не планували.

Які деталі справи відомі на цю мить

Усе, що відомо про вбивство поліцейського у Вінницькій області, ми зібрали тут. Із загиблим Максимом Зарецьким уже попрощалися.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *