Південні області ініціюють перенесення початку навчального року

В Одеській обласній державній адміністрації пропонують центральній владі розглянути можливість застосування змінного розкладу початку навчального року залежно від регіону та кліматичних умов.

Про це йдеться у повідомленні Одеської облдержадміністрації, оприлюдненому за підсумками засідання науково-експертної ради при ОДА.

Зокрема, йдеться про можливість подовження туристичного сезону в південному регіоні для отримання економічного ефекту з одночасним перенесенням початку навчального року в школах та університетах з 01 на 20 вересня.

За словами директора Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА Дмитра Радулова, саме про вересень туристи відгукуються як про «оксамитовий сезон», тобто як найкращий час для відвідання приморських регіонів Одещини, Миколаївщини та Херсонщини.

«Продовження тривалості офіційного туристичного сезону та використання для розвитку туристичного потенціалу південних регіонів «оксамитового сезону» вересня збільшить надходження до бюджетів та надасть робочі місця тисячам мешканців. У зв’язку із зазначеним актуальним та дуже важливим для економічного й туристичного розвитку є продовження літнього періоду відпочинку, у тому числі, через перенесення початку навчального процесу», – зазначає Радулов.

За попередніми розрахунками приморські регіони потенційно можуть додатково отримати близько 600 млн грн у сфері індустрії гостинності. Тому, на думку авторів ініціативи, варто переглянути «пікові» туристичні місяці відпочинку.

«Перспективи вітчизняної туристичної сфери мають бути орієнтовані на приваблення не лише жителів України, а й іноземних споживачів туристичних послуг, з акцентом на представників середнього класу, адже саме вони формують основний  попит на туристичні послуги», – наголошують в облдержадміністрації.

Таким чином, з метою максимального використання туристичних ресурсів та збільшення дохідної частини в Одеській облдержадміністрації пропонують продовжити літній сезон до 20-го вересня, що потребує відповідних змін до закону «Про повну загальну середню освіту», згідно з яким навчальний процес у закладах середньої освіти має тривати не менше 175 навчальних днів.

«Слід зазначити, що практика змінного розкладу початку навчального року (залежно від регіону та кліматичних умов) є досить розповсюдженою за кордоном, зокрема, в Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, США», – зазначили в Одеській обласній державній адміністрації.

Відповідну ініціативу підтримано окремими народними депутатами від Одещини, а також керівництвом Миколаївської та Херсонської Обласних державних адміністрацій.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *