Подати документи на усиновлення відтепер можна онлайн

Родини, які бажають взяти дитину на виховання у сім’ю, відтепер зможуть подати необхідні документи онлайн.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, таке рішення спрощує для охочих взяти дитину на виховання у сім’ю подання документів та отримання первинної консультації.

«Отримати первинну консультацію щодо усиновлення відтепер можна буде як під час особистого прийому, так і онлайн. За результатами консультації людина зможе або впевнитись у своєму бажанні та спроможності бути усиновлювачем, або обрати іншу форму сімейного виховання – опіку, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, сім’ю патронатного вихователя, або зробити висновок щодо передчасності свого рішення, що убезпечить дитину від травматизації внаслідок скасування усиновлення», – наголосила Марина Лазебна.

Також відтепер охочі взяти на виховання дитину у сім’ю зможуть подати заяву не лише в паперовій формі, але і в електронній через особистий кабінет на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг, прикріпивши до неї необхідні документи, згенеровані з різних баз даних, державних реєстрів та інформаційних систем.

Щодо довідки про проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт, то такий документ буде одночасно надаватися як людині, так і відповідній службі у справах дітей, тобто її туди не потрібно буде «доносити» самостійно.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *