Подруга Путіна Ле Пен згадала про Україну та підтримала її

Марін Ле Пен раптово підтримала Україну / Фейсбук Марін Ле Пен

Подруга російського президента Владіміра Путіна Марін Ле Пен неочікувано висловилась на підтримку України. Водночас раніше у неї вже бували “просвітлення”.

Одна із найбільш проросійських політикинь Євросоюзу, лідерка французької партії “Національне об’єднання” Марін Ле Пен, несподівано підтримала Україну. Водночас вона переконана, що війна Росії проти України неминуче закінчиться переговорами.

Україна має опинитись в сприятливій ситуації

За словами Ле Пен, вони зобов’язані висловити українцям свою підтримку.

Напавши на Україну, РФ спровокувала війну на порозі ЄС і найдраматичнішу за останні 20 років геополітичну кризу,
– заявила французька політикиня.

За її словами, мета Франції та її союзників має полягати в тому, щоб тоді, “коли прийде час, Україна опинилася в найбільш сприятливій ситуації для відновлення своєї територіальної цілісності”.

Проте Ле Пен та її партія утрималися від голосування за безпекову угоду між Україною та Францією у лютому 2024 року.

Ле Пен та її партія близькі із режимом Путіна

  • У Франції почалось активне обговорення зв’язків партії Марін Ле Пен з Росією. Поштовхом до дискусії стало розслідування українських хакерів. Воно набуло широкого розголосу у Франції. Наразі це одна з найголовніших тем в країні, оскільки Марін Ле Пен є однією з можливих кандидаток на президентські вибори 2027 року.
  • Французькі видання зазначають, що документи, оприлюднені українськими хакерами та проаналізовані Mediapart, свідчать про тісні контакти між російською владою та Марін Ле Пен.
  • Листування між “спеціальним представником” Путіна і Ле Пен відбулося після окупації Криму в березні 2014 року. В лютому того ж року вона зустрілась із Путіним, а у вересні вже отримала кредит у розмірі 9 мільйонів євро від Першого чесько-російського банку.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *