Понад 10 тисяч шкіл працюють у дистанційному форматі

Понад 10 тисяч українських шкіл наразі працюють у дистанційному форматі.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, коментуючи початок другого тижня освітнього процесу після вимушених канікул, які були оголошені через жорстоке вторгнення росії.

За його словами, в 11-ти областях усі школи організували освітній процес за дистанційною формою навчання.

Ще у понад 500 шкіл тривають канікули. Водночас у понад 2 400 школах, де безпекова ситуація залишається напруженою, освітній процес призупинено.

Загалом станом на 21 березня 2022 року до навчання приступило майже 3 млн учнів.

За згодою одного з батьків, діти, які тимчасово внутрішньо переміщені, мають можливість долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання.

На сьогодні кількість тимчасово внутрішньо переміщених учнів, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 44 тисячі.

Лідером серед областей, які долучили до освітнього процесу тимчасово внутрішньо переміщених дітей, є Львівська. Наразі кількість таких учнів там майже 11 тисяч.

Також Сергій Шкарлет подякував усім, хто долучений до організації навчання.

«Дякую керівникам департаментів освіти і науки ОВА та кожному освітянину за вашу нелегку, але таку важливу працю. У цей надзвичайно складний для країни час ви гідно тримаєте наш освітній фронт боротьби за майбутнє української освіти та покоління сильної, непереможної української нації!», – зазначив міністр освіти і науки.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *