Президент вніс законопроекти про економічний паспорт

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді два законопроекти щодо запровадження економічного паспорту.

Про це повідомляє Економічна правда, з посиланням сайт Верховної Ради.

Зокрема, зареєстровано 4 законопроекти. Перший (№6394) стосується безпосередньо економічного паспорту та його законодавчого закріплення. Другим вносяться зміни до Бюджетного кодексу у частині державних внесків до системи економічного паспорта.

Обидва визначені Президентом України як невідкладні.

Окрім того, Володимир Зеленський вніс до парламенту два документи щодо Фонду майбутніх поколінь, які вносять зміни до Податкового кодексу, а також Кодексу про адміністративні порушення та Кримінального кодексу. Вони також визначені як невідкладні.

Такий фонд існує у низці інших країн, зокрема – у Норвегії. Його мета полягає в акумулюванні надходжень від продажу нафти та газу для майбутніх цілей. Ймовірно, що згадані два законопроекти теж пов’язані з економічним паспортом українця.

Які відомо, Володимир Зеленський ініціював законопроект про економічний паспорт українця, відповідно до якого плата за використання надр накопичуватиметься на рахунках дітей і вони зможуть витратити їх на освіту чи купівлю житла.

Після запровадження «економічного паспорта українця» кожна дитина після народження в Україні отримає накопичувальний рахунок, яким власник зможе скористатися після досягнення повноліття. Наразі планується, що в економічному паспорті українця буде 10 тисяч доларів.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *