Путін може опинитися біля польського кордону скоро, – Шумер про наслідки ненадання допомоги

Шумер розповів про наслідки ненадання допомоги / Колаж 24 Каналу (Фото 24 Канал, Емал Набі, Getty Images)

Для України та наших Сил оборони надзвичайно важливе питання надання допомоги. Зокрема, лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер розповів, які наслідки можуть бути, якщо нашій державі не нададуть допомогу.

Напередодні других роковин повномасштабного вторгнення Росії на територію України Шумер прибув до Львова. Демократ зазначив, що в разі ненадання Україні допомоги російський диктатор може скоро опинитися біля польського кордону, пише 24 Канал.

Що розповів Чак Шумер

Ми повинні були бути тут. Вибору не було. Це обов’язок, тому що на карту поставлено дуже багато. Тут, в Україні… Очевидно, що на кону свобода України. І це так важливо. Не лише для українського народу, а й для всього світу,
– заявив представник демократів.

За його словами, Україна потребує підтримки, проте американська делегація в Україні ще й тому, що Сполучені Штати нині перебувають на поворотному етапі та в точці перелому.

Він наголосив, що, якщо США дозволять ворогам зруйнувати світ, вони не зупиняться. Шумер зазначив, що в такому разі людство побачить “все більші, більші проблеми та конфлікти у Європі, але не тільки у Європі”.

Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер зазначив, що, якщо “ми (США – 24 Канал) відвернемося від України, це матиме наслідки, які триватимуть довго”. За його словами, це означатиме, що на десятиліття Америка програє дипломатично, політично, економічно та військово.

Він додав, що американська делегація в Україні, щоб “сказати українському народу, що ми з вами, та сказати Європі, що ми не покидаємо її”.

Які наслідки можуть бути, якщо не надати Україні допомоги

“Американські та українські офіційні особи сказали нам, що без допомоги Україна програє війну з жахливими наслідками для Сполучених Штатів і Заходу”, – зазначив демократ.

Він додав, що якби Україна мала більше зброї, то й результат був би інший.

Якщо ж США не нададуть Україні допомогу, то вона програє, а Росія опиниться біля польського кордону,
– наголосив Чак Шумер.

Він зауважив, що “майже всі, кого ми бачили, американці, українці, військові, політики, дипломати, казали нам, що, якщо вони отримають допомогу, якщо Україна отримає допомогу, вона виграє війну.”

За словами сенатора, в Україні чудові люди та великі бійці.

“Просто дайте нам те, що їм потрібно. І є багато речей, які їм потрібні, але ми окреслили деякі з них, у тому числі протиповітряну оборону, яка була настільки успішною, включно з високим марсом і нападами, у тому числі дистанційним, протимінуванням у довгостроковій навігації. Все, що є в доповненні, доступне в додатковому пакеті”, – зазначив Шумер.

У промові Шумер закликав спікера Джонсона приїхати в Україну, щоб він особисто побачив жахіття війни, яка триває в Україні.

Про що ще говорив Шумер

  • Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер пояснив, чи мають сенатори план Б, коли Палата представників повернеться з канікул. Адже вона має проголосувати за пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.
  • Демократ Чак Шумер заявив, що Сенат боротиметься, щоб Палата представників проголосувала за допомогу Україні. Політик запевнив, що є багато дуже впливових членів Палати представників.
  • За словами Шумера, “тому, якби спікер Джонсон поставив на голосування (документ – 24 Канал), це рішення ухвалили б великою більшістю, на мою думку. І тому ми будемо займатися цим. Ми вважаємо, що в нас є дуже хороші шанси це зробити”.
  • Варто зауважити, що ЗМІ писали, що документ про проєкт закону відмовився ставити на голосування республіканець і спікер Палати представників США Майк Джонсон. Політик розкритикував проєкт закону через те, що там немає положень про безпеку кордонів.
  • Нагадаємо, що Палата представників США 15 лютого пішла на канікули, які триватимуть до кінця місяця.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *