Путін використає замороження війни для нового нападу, – Зеленський

Зеленський про те, чому не можна поставити війну на паузу / Колаж 24 Каналу

Президент України в інтерв’ю міжнародним ЗМІ заявив, що замороження війни може стати лише перепочинком для Росії. Володимир Зеленський не виключає нових агресивних дій з боку Москви.

Глава нашої держави наголосив, що ідея “замороження війни”, яку обговорюють у деяких політичних колах, може призвести до збільшення військового потенціалу Кремля. Зеленський висловив стурбованість, що такий крок дозволить окупантам виправити свої помилки та підготуватися до нових атак.

Пауза для Путіна – ризик для України

Зеленський акцентував на важливості не піддаватися ілюзіям щодо заморожених конфліктів. За його словами, російсько-українська війна – це не кіно, а реальність, і пауза може стати лише вигодою для Путіна.

Багато хто може зрадіти, світ скаже: “Так, нам вдалося заморозити конфлікт, ракети не летять”. Але це лише до того моменту, поки Росія не збільшить виробництво та запаси військової техніки, ракет, дронів і не проаналізує всі свої помилки,
– попередив український президент.

Володимир Зеленський також висловив вдячність за підтримку з боку міжнародних партнерів, але констатував, що будь-які спроби поставити на паузу війну можуть мати непередбачувані наслідки та лише відтермінувати розв’язання проблеми.

Більше з матеріалу Bild

  • Україна переживає найскладніший період з часу повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року. Збройні Сили стикаються з дефіцитом боєприпасів, а системи ППО не в змозі відбити всі російські атаки. Водночас Москва посилює бомбардування українських міст, існує загроза нового масштабного наступу на Харків.
  • Президент України Володимир Зеленський відвідав нові оборонні споруди поблизу Харкова та провів інтерв’ю з журналістами, під час якого висловив готовність протистояти планам Росії щодо захоплення міста. Зеленський також визнав, що атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України мають успіх, завдаючи значного болю населенню та містам.
  • Глава нашої держави заявив, що системи ППО, якими володіє Україна, недостатні для ефективного протистояння російським загрозам. Він наголосив, що Путін розуміє лише силу і прагне захопити всю Україну. Президент також висловив стурбованість, що без нового пакету зброї від США поразка України може стати реальністю.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *