Належні умови для організації якісного харчування в рамках запланованої реформи вже створені для понад мільйона школярів.
Про це під час проведення форуму «Реформа системи шкільного харчування» заявив міністр освіти Сергій Шкарлет.
За його словами, метою реформи шкільного харчування є створення безпечного та здорового освітнє середовище, яке сприятиме кращій реалізації інтелектуального, фізичного, соціального та емоційного розвитку учнів.
«За рахунок освітньої субвенції в 1809 школах, в яких навчається понад мільйон учнів, вже створено належні умови для організації якісного харчування: повністю або частково оновлено застаріле технологічне обладнання, проведено ремонти харчоблоків, встановлено вентиляційні системи, відремонтовано електромережі, підвищено якість питної води», – наголосив міністр освіти.
Він також зазначив, що пріоритетами для Міністерства освіти у процесі реформи залишаються модернізація харчоблоків, організація інформаційно-роз’яснювальної роботи з розбудови системи здорового харчування та підвищення фахової спроможності всіх причетних до організації шкільного харчування.
У Міносвіти підкреслили, що реформування шкільного харчування, спрямоване на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок і здійснюються відповідно до Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі.
Источник: osvita.ua