Росія дронами ударила по Харківщині: моторошні наслідки атаки

Що відомо про наслідки обстрілу Зміївської громади / Колаж 24 Каналу

Окупанти щодня завдають ударів по мирних містах нашої держави, наражаючи на небезпеки цивільних. Цього разу під прицілом була Зміївська громада в Харківській області.

У ніч проти 9 лютого російські загарбники випустили саме ударні дрони в напрямку Харківської області. Вранці в обласній військовій адміністрації розповіли про наслідки обстрілу та показали кадри з місця атаки.

Удар по Зміївській громаді

За словами голови ОВА Олега Синєгубова, під ударом була саме цивільна інфраструктура. Спалахнула масштабна пожежа, яку вирушили ліквідовували підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Після півночі окупанти завдали ударів безпілотниками по цивільній інфраструктурі Зміївської громади. Рятувальники ліквідовували пожежі в будівлі готелю, літнього майданчика ресторану та 3-х легкових автомобілей,
– йдеться в повідомленні.

Крім того, очільник регіону зазначив, що постраждав внаслідок обстрілу цивільний чоловік-охоронець. Медики надали йому відповідну допомогу на місці.

Зміївська громада на Харківщині після обстрілу / Фото ОВА

“Внаслідок інших ударів пошкоджені приватні житлові будинки, триповерхова будівля відпочинкового комплексу, їдальня. Пошкоджена та знищена виключно цивільна інфраструктура”, – додав Синєгубов.

Пожежа в Зміївській громаді внаслідок атаки: дивіться відео ОВА

Згодом в Харківській обласній прокуратурі уточнили, що постраждало село Коропове Зміївської територіальної громади. Площа пожежа на території ресторанного комплексу становила близько 300 квадратних метрів.

Важливо, що правоохоронні органи документують наслідки обстрілу, аби надалі притягнути до відповідальності всіх причетних окупантів.

Село Коропове після російського обстрілу дронами / Фото Харківської обласної прокуратури

Більше про атаку

  • Окупанти почали випускати дрони по нашій державі ще з пізнього вечора 8 лютого. Повітряні сили ЗСУ близько 23:23 попереджали що у Харківській області – загроза застосування ударних безпілотників. Тривога також лунала в інших регіонах.
  • Уже через декілька хвилин стало відомо, що перша група ворожих дронів рухається у напрямку міста Чугуєва зі сходу, а друга група БпЛА загарбників – летить на Харківщину з Бєлгородської області Росії.
  • Після опівночі, уже 9 лютого, голова ОВА Синєгубов повідомляв про займання цивільної інфраструктури. Власне, пожежу в Зміївській громаді Харківської області. За його словами, тоді було відомо, що зафіксували щонайменше п’ять “Шахедів” в регіоні.
  • Крім того, станом на другу годину ночі не було відомо про постраждалих. Лише після 07:30, 9 лютого Олег Синєгубов заявив про потерпілого чоловіка, про що ми вказували вище. На щастя, про загиблих інформація не надходила.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *