Росія вийшла на історичний пік по швидкості виготовлення зброї, – Блінкен

Коротка версія новини

  • Держсекретар США підкреслив, що Росія наразі виробляє зброю швидше, ніж будь-коли раніше.
  • Блінкен вказав, що допомога Китаю дозволяє Росії продовжувати агресію проти України та відновлювати оборонно-промислову базу.

Росія виготовляє зброю швидше, ніж будь-коли / Колаж 24 Каналу (ілюстративне фото)

Держсекретар США Ентоні Блінкен висловив думку, що Росія наразі вийшла на пік виробництва зброї. Швидкість виготовлення більша, ніж в будь-який інший період історії країни.

Блінкен повідомив про це у розмові з президентом Всесвітнього економічного форуму Берге Бренде в Саудівській Аравії. За його словами, зростання ОПК в обкладеній з усіх боків санкціями Росії стало можливим завдяки допомозі Китаю. Він хоч і не передає зброю напряму, але надає неоціненну підтримку оборонно-промисловій базі Росії.

Чим зумовлений стрибок Росії у виробництві зброї

За словами Держсекретаря США, якщо подивитись на те, що Росія зробила за останній рік – боєприпаси, ракети, танки, бронетехніку, то можна побачити, що вона виробляла їх швидше, ніж будь-коли в сучасній історії, зокрема, й під час холодної війни, за часів Радянського Союзу.

Як їм вдалося це зробити? Вони масово отримують верстати, мікроелектроніку, оптику переважно з Китаю. Сімдесят відсотків верстатів, 90 відсотків мікроелектроніки надходять з Китаю. Це предмети подвійного використання, але ми чітко розуміємо, куди їх так багато йде,
– говорить Ентоні Блінкен.

На думку Держсекретаря США, допомога Китаю Росії створює дві проблеми. Це дає змогу Росії продовжувати агресію проти України. Хоча в публічних заявах офіційні особи Китаю, начебто, всіма силами прагнуть закінчення війни. По-друге, це дозволяє Росії відновити оборонно-промислову базу, яка згодом може бути направлена проти інших країн Європи після того, як з Україною буде покінчено. Це створило найбільший виклик європейській безпеці з часів закінчення холодної війни.

Які види озброєнь масово виготовляє Росія

  • В Україні з початку війни розгорнулось виробництво БпЛА. Сьогодні наші потужності спроможні виготовляти десятки тисяч FPV-дронів. Водночас за даними Forbes в Росії їх випускають у шість раз більше. На думку радника голови ОПУ Михайла Подоляка, це перебільшення.
  • Росія виготовляє ударні дрони для атаки проти України з матеріалів, які купує у китайському інтернет-магазині AliExpress. Попри те, що деталі куплені в такий спосіб, дрони становлять серйозну небезпеку.
  • Також ми нещодавно розповідали про керовану авіаційну ракету Х-59, яку ворог виготовляє у досить великих масштабах та б’є нею по наших містах та селах. Запускають її з винищувачів Су-24 або ж Су-30.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *