Росія вперше за довгий час виводила в Чорне море ракетоносій: Гуменюк розповіла про загрозу

Яка ситуація в Чорному морі / Колаж 24 Каналу (Фото GettyImages)

Напередодні російські окупанти вивели в Чорне море ракетоносій. Це трапилось вперше за останні три тижні.

Речниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк розповіла в ефірі телемарафону, що вночі проти 21 грудня росіяни знову завели ракетоносій в пункт базування, пише 24 Канал.

Яка ситуація в Чорному морі

Вночі росіяни, вигулявши, завели (ракетоносій – 24 Канал) в пункт базування і він продовжує там перебувати. На даному етапі ми спостерігаємо в Чорному морі чотири кораблі, серед яких ракетоносіїв немає,
– розповіла Наталія Гуменюк

За її словами, сам факт, що Росія почала виводити ракетоносії може свідчити про поновлення такої практики.

Речниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня пояснила, що окупанти не можуть вільно прогулюватись акваторією Чорного моря, зокрема, й у північно-західній частині. Наталія Гуменюк розповіла, що окупанти воліють більше перебувати ближче до бухти Новоросійська.

“Більшість корабельного складу (ворога – 24 Канал) перебуває в пунктах базування. Якщо раніше ми фіксували на чергуванні в морі й на виконанні завдань від 10 до 20 одиниць, то останнім часом, включно й через штурмову погоду, корабельне угруповання не розгорталось більш як на 7 одиниць”, – розповіла Гуменюк.

Проте вона пояснила, що споряджені ракетоносії у ворога є і вони можуть опинитись на бойовому чергуванні в районі пуску фактично протягом 2 – 3 годин.

Скільки кораблів ворог зосередив у морях

  • Станом на ранок 21 грудня ворог тримав у Чорному морі 4 ворожі кораблі, в Азовському – один та ще 4 (з яких два – ракетоносії) – у Середземному морі.
  • 20 грудня Сили оборони Півдня України попередили, що Росія вивела у Чорне море вперше за три тижні підводний ракетоносій, який може вміщати до 4 ракети типу “Калібр”. Саме тому людей попереджали про підвищений рівень ракетної небезпеки.
  • 19 грудня Наталія Гуменюк попереджала, що російські окупанти можуть не атакувати зараз, щоб мати зброю для більш масованих атак. Як свідчить аналітика, окупанти можуть атакувати під час сильніших морозів у сенсі так званого енергетичного терору.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *