Росія знищує енергосистему України: чи почнуть обстрілювати атомну енергетику

Росіяни знову зосередилися на зниження енергетичних потужностей України. Об’єкти енергоструктури справді зазнали чималих пошкоджень, багато об’єктів втрачено.

Однак чи підуть росіяни й далі – це вже питання. Економіст, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів 24 Каналу, що удари по об’єктах атомної енергетики для самих же росіян можуть мати неприємні наслідки.

Чи наважаться росіяни на обстріли атомних потужностей України

Пресслужба ДТЕК повідомила про те, що 80% їхньої генерації було знищено внаслідок російських обстрілів. Через обстріл Трипільської ТЕС 100% власної генерації втратила Центренерго.

Виникає побоювання, чи не підуть окупанти й далі та не почнуть обстрілювати й об’єкти атомної енергетики.

Над атомною енергетикою стоїть МАГАТЕ. Воно має великий вплив на атомну енергетику у світі. Росіяни є надзвичайно потужними продавцями, зокрема, ядерного палива. Росія є місцем “захоронення” ядерних відходів, які сертифікують МАГАТЕ. Росіяни загалом у постійному контакті з МАГАТЕ, бо саме воно дає дозвіл на введення в експлуатації додаткових ядерних потужностей. Тож, “плюнути в спину” МАГАТЕ – це дуже невигідно,
– пояснив Олег Пендзнин.

Тому є висока ймовірність, що Росія не обстрілюватиме ядерні потужності нашої держави. Власне, нещодавно росіяни намагалися звинуватити Україну в обстрілі ЗАЕС, щоб відкрити собі “вікно можливостей” і почати нібито “у відповідь” обстрілювати українські ядерні потужності.

Тоді МАГАТЕ доволі швидко зреагувало на інцидент. Україна відкинула усі звинувачення Росії.

“Я не думаю, що зараз це (обстріли ядерних потужностей – 24 Канал) є можливо. Росіяни можуть відновити обстріли систем передачі, але це марудна справа. Наші найпотужніші станції Україна добре захистила, хоч від прямих влучань, безперечно, нічого не захистить. Питання у ППО”, – наголосив економіст.

Якщо в України буде достатньо систем протиповітряної оборони, то в перспективі на зиму справді серйозних проблем з енергетичною інфраструктурою на зиму може й не бути.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *