Росіяни наступатимуть і влітку, якщо Україна не усуне “структурні проблеми”: аналіз ISW

Росіяни продовжать наступ влітку / Getty Images

Російська армія, ймовірно, продовжить спроби локальних атак весною, а також спробує підготуватися до нового наступу влітку 2024 року.

Про це йдеться в актуальному звіті Інституту вивчення війни (ISW). При цьому аналітики зазначали, що вирішальну роль у здатності ЗСУ утримувати позиції у найближчі місяці, відіграє допомога від країн Заходу.

“Російські сили спробують зберегти темпи своїх наступальних операцій по всій лінії фронту, щоб перешкодити українським військам стабілізувати свої оборонні лінії”, – ідеться у звіті.

Росія використовуватиме ініціативу

Аналітики також вважють, що росіяни продовжать використовувати переваги ініціативи на всьому театрі військових дій.

Російські війська намагитимуться здійснити переоцінку своїх наступальних зусиль навесні та влітку, ймовірно, сподіваючись скористатися можливими слабкими місцями в обороні України,
– додають фахівці.

Зазначають, що російська армія може спробувати зберегти темп своїх наступальних операцій із будь-якими втратами, аби скористатися нестачею техніки у ЗСУ до того, як до України прибуде допомога від партнерів у сфері безпеки.

Військова допомога Україні: актуально

  • Вашингтон 12 березня оголосив новий пакет допомоги Україні у розмірі 300 мільйонів доларів. Зокрема, США нададуть артилерійські снаряди, боєприпаси для систем HIMARS, ракети для систем ППО. Також можлива передача Україні далекобійних ракет ATACMS.
  • При цьому США затримують виділення Україні допомоги у розмірі понад 60 мільярдів доларів.
  • Крім того, у Німеччині продовжують блокувати поставки Україні далекобійних ракет Taurus. Там побоюються, що Україна може вдарити по Кримському мосту чи “десь у Москві”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *