Росіяни поширюють новий фейк: заявляють про “арешт Залужного”

Росіяни розганяють новий фейк про арешт Залужного / Колаж 24 Каналу

У мережі російські пропагандисти розповсюджують фейк щодо колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Росіяни заявляють, що Зеленський буцімто наказав СБУ тримати його під посиленою охороною.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зазначають, що опублікована росіянами інформація не відповідає дійсності. Також там додали, що все робиться для того, аби підживити давній наратив про “конфлікт між Залужним і Зеленським”.

Черговий фейк від росіян

Російські пропагандисти заявляють, що Зеленський нібито віддав наказ СБУ, щоб ті тримали Залужного під посиленою охороною.

Цей фейк пропаганда вже поширювала у 2023 році. Тоді вони писали, що головкома ЗСУ Залужного та командувача Сухопутних військ Сирського заарештували за нібито їхню незгоду з позицією президента Зеленського,
– зазначається у повідомленні.

Насправді ж, Залужного ніхто не арештовував, після звільнення з посади головнокомандувача ЗСУ, його було призначено у Велику Британію.

Зазначається, що цим фейком росіяни намагаються здути пил із наративу про “конфлікт Зеленського та Залужного”.

Фейк росіян / Фото SPRAVDI

Фейки росіян: останні новини

  • Раніше росіяни розповсюджували фейк про те, що йде підготовка до наступу на Сумську область. У Центрі протидії дезінформації зазначили, що таким чином окупанти продовжують кампанію “пропаганди страху” на прикордонні регіони України.
  • Також Кремль розпочав нову інформаційну кампанію, щоб зірвати мобілізацію в Україні. Наразі, в соціальній мережі TikTok поширюються відео, на яких чоловіки демонструють свій відпочинок за кордоном і називають себе “ухилянтами”. У ГУР заявили, що це є ворожа пропагандистська кампанія.
  • Варто згадати, що на початку березня у ГУР попереджали, що Росія планує запустити наступну масштабну дезінформаційну кампанію проти України, відому як “Майдан-3”. Кремль має намір підірвати українське суспільство зсередини, поширюючи наративи про “зраду” та використовуючи максимально чутливі теми для маніпуляції.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *