Росіяни проводять операцію “Запорізька цілина”, щоб заселити окуповані території України

Росіяни почали реалізовувати план радянських часів під назвою “Запорізька цілина” з перевезення мешканців з Росії, Білорусі та Казахстану для заселення окупованих районів Запорізької області. Окупанти хочуть змінити етнічний склад населення.

Вони бачать тотальний спротив українців, які не стали зустрічати ворога з квітами та відкритими обіймами. Про це 24 Каналу розповіла журналістка, депутатка Запорізької районної ради Аліса Сисоєва, зауваживши, противник потроху почав втілювати програму ще з самого початку окупації.

Мета “Запорізької цілини” – цинічна

Сисоєва розповіла, що окрім російських військових, кількість яких просто зашкалює на окупованій Запорізькій області, Росія також завозить цивільних. Окупанти зіштовхнулися з тотальним кадровим голодом на окупованих територіях.

Оскільки тамтешні жителі відмовляються працювати на ворога та обіймати посади лікарів та вчителів. Хоча розуміємо, що жодного навчання нема – це пропаганда для створення картинки внутрішньому споживачеві.

Від цього страждають люди, які проживають на ТОТ. Відбувається тотальний тиск на українців, які лишилися. Тих, хто виїхав, окупанти позбавили житла. “Запорізька цілина” – це ще одна назва, щоб красти та відбирати у людей житло, майно та бізнеси,
– зауважила журналістка.

Із захопленням територій України окупанти заявили, що ті, хто поїхав, або ті, хто проживають, маючи якісь статки або житло, повинні його перереєструвати. Помешкання людей, які цього не зробили, просто націоналізували.

Росіяни готові купувати кадрів з Білорусі, Росії та Казахстану, щоб вони переїжджали на тимчасово окуповану територію, поселялися в українські захоплені квартири та будинки, і таким чином розв’язувати свої демографічні проблеми.

Оперативна ситуація із Запорізької області: що відомо

  • Програму “Запорізька цілина” ворог затвердив кілька днів тому. Росіяни почали втілювати план з 2 причин: хочуть замінити український генофонд та заповнити прогалини у дефіциті кадрів. Окупанти сподіваються, що таким чином зможуть сповільнити рух української армії.
  • Росіяни везуть армійців та готують їх поблизу військово-логістичного тренувального комплексу біля Маріуполя та Бердянська. Згодом військових перекидають на Авдіївку, Бахмут, Мар’їнку, де ведуться активні дії.
  • Нещодавно на свіжих супутникових знімках Запорізька районна рада побачила нові 20 кілометрі оборонні споруди росіян. Їх збудували між селами Миколаївка та Іванівка у напрямку Бердянська. Вочевидь окупанти хочуть ускладнити просування українських підрозділів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *