Росіяни скинули 7 авіабомб на Сумщину: аварійно-рятувальні роботи закінчено

Росіяни атакували Сумську область / Колаж 24 Каналу

Російські загарбники вкотре завдали удару по цивільній інфраструктурі. Цього разу окупанти здійснили цинічний злочин проти мирного населення Сумської області. На жаль, внаслідок атаки ворога є загиблі та постраждалі.

Ворожі літаки скинули 7 керованих авіаційних бомб у Сумському районі. Повідомляється, що це сталося близько 13:45.

Окупанти атакували Сумську область

Внаслідок влучання зруйновані житлові будинки, майстерня однієї з агрофірм.

За попередньою інформацією, 3 людини загинули, 4 поранено. Розбір завалів продовжується,
– мовиться у повідомленні Сумської ОВА.

Станом на зараз на місці працюють поліція та екстренні служби. Ще одна жінка може перебувати під завалами.

Як зазначили у Сумській обласній прокуратурі, наразі правоохоронці документують наслідки влучань. Відомо, що проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством.

Близько 14:00 окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, з території російської федерації здійснили авіаційний удар по території Сумського району,
– розповіли правоохоронці.

За попередньою інформацією, ворог скинув 7 авіаційних бомб типу “КАБ” на Юнаківську, Хотінську та Миколаївську громади. У прокуратурі також зауважили, що пошкоджено щонайменше чотири приватні житлові будинки, територію фермерського господарства та складське приміщення.

Внаслідок атаки Росії є влучання в інфраструктуру / Фото Сумської ОВА та обласної прокуратури

Оновлено. О 20:50 у ДСНС повідомили про те, що рятувальники завершили проведення аварійно-рятувальних робіт на місці ворожого авіаційного удару.

Загалом рятувальникам за допомогою спеціального інструменту вдалось врятувати з-під завалів 4 громадян, яких одразу передали медикам. На жаль троє цивільних загинули.

Вночі окупанти атакували Харківську область: основне

  • У ніч проти 9 лютого окупанти завдали цинічного удару по Харківській області. Глава обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів, що внаслідок ударів ворожих БпЛА було загоряння цивільної нежитлової інфраструктури у Зміївській громаді.
  • Рятувальники ліквідовували пожежі в будівлі готелю, літнього майданчика ресторану та 3-х легкових автомобілей.
  • Крім того, очільник регіону зазначив, що постраждав внаслідок обстрілу цивільний чоловік-охоронець. Медики надали йому відповідну допомогу на місці.
  • Відомо також, що внаслідок інших ударів пошкоджені приватні житлові будинки, триповерхова будівля відпочинкового комплексу, їдальня. Пошкоджена та знищена виключно цивільна інфраструктура.
  • Згодом в Харківській обласній прокуратурі уточнили, що постраждало село Коропове Зміївської територіальної громади. Площа пожежа на території ресторанного комплексу становила близько 300 квадратних метрів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *