Росіяни втрачають мілітарну морську потугу, – Черник про знищення корабля “Сергій Котов”

Український дрон 5 березня вразив російський корабель “Сергій Котов”, який міг бути носієм ракет “Калібр”. Також на судні був бортовий вертоліт Ка-29.

Також на борту мали перебувати приблизно 80 членів екіпажу. Відомо, що загинуло 7 окупантів, 6 поранені, а доля ще 52-х – невідома. Військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник сказав 24 Каналу, що особовий склад, який перебував на кораблі, також пішов на дно, і це є дуже важливим.

Завдаємо дошкульних ударів

Загальний інтелектуальний потенціал росіян дуже знижується, тому вони не можуть повноцінно та якісно готувати екіпажі на свої кораблі.

Росіяни втрачають мілітарну морську потугу в акваторії Чорного моря. До початку цієї війни вони вважалися найбільшою силою. А те, що країна, яка немає повноцінного морського флоту, за великим рахунком, не тільки сягнула паритету, але й завдає дошкульних ударів, це неймовірно хороша новина,
– зазначив військовий експерт.

Малий ракетний корабель проєкту 22160 типу “Василій Биков” є найновішим, його повноцінно добудували у 2022 році. Є цікава деталь: на ньому було встановлено німецькі двигуни компанії MTU. Виходить, що росіяни не можуть самостійно побудувати повноцінні двигуни.

Важливо! На кораблі “Сергій Котов” було 8 пускових установок для ракет “Калібр”, отже росіяни не зможуть вже ними обстрілювати Україну. “Калібр” – дошкульна ракета, її дальність завдання удару – до 2,5 тисяч кілометрів, бойова частина – від 250 до 450 кілограмів.Має певний запас міцності

Щодо розвіювання технологічної потужності окупантів. Корабель “Сергій Котов” мав артилерійське озброєння – систему “Жало” на основі великокаліберного кулемета КПВТ та штатні кулемети 72 калібру. Однак вони не змогли упоратись з українським безпілотником Magura V5.

Він доволі великий: довжина – 5 метрів, ширина – 1,5 метра. Росіяни не змогли його обчислити в жодних режимах: ані радіолокаційному, ані тепловізійному. Це ще раз підтверджує: те, що в стратегічному сенсі росіяни називали “могутньою силою”, рухається до деградації,
– зауважив він.

Водночас військовий експерт вважає, що не треба цей успіх прив’язувати до стратегічної перемоги України. Театр воєнних дій – морський та сухопутний – абсолютно між собою не співмірні.

“Не забуваємо, що вартість цього корабля – 65 мільйонів доларів. Тому чим більше утопимо їхнього брухту, тим краще. Однак результати цієї війни по справжньому будуть вирішуватись виключно у сухопутній частині. Тут наш противник ще має певний запас міцності”, – пояснив Петро Черник.

Більше про ліквідацію російського корабля “Сергій Котов”

  • Вночі 5 березня в окупованому Криму український дрон Magura V5 уразив російський корабель “Сергій Котов”.
  • Пізніше представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що за операцією зі знищення корабля стоїть Головне управління розвідки, яке діяло разом з Військово-морськими силами. Юсов також зазначив, що раніше були спроби завдати удару по “Сергію Котову”, проте корабель відновили. Цього ж разу його вдалося відправити на дно.
  • Крім того, на кораблі міг перебувати вертоліт Ка-29, проте він імовірно також затонув. Загалом корабель був оснащений вертолітним майданчиком, ангаром та місткістю для зберігання запасів авіаційного палива.
  • Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що “Сергія Котова” було знищено в водах України – в тимчасово окупованому Криму. Данілов додав, що всі судна, які будуть з’являтися в українській зоні, буде нищитись.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *