Росіяни знову наступають на Роботине: показуємо, де воно розташоване на карті

Показуємо Роботине на карті / Колаж 24 Каналу

Росія активізувала свої зусилля на Сході та Півдні. Зокрема, ворог намагається просуватись на Запорізькому напрямку та повернути собі втрачені позиції у Роботиному.

Українські військові відійшли від своїх позицій в Авдіївці після кількох місяців героїчної оборони. Росіяни продовжують намагатись просунутись і на інших напрямках, зокрема, повернутися у Роботине, яке ЗСУ звільнили ще у серпня 2023 року.

Росіяни намагаються проводити штурми

На фронті склалась непроста ситуація. Російські війська, попри колосальні втрати, не полишають своїх зусиль із повернення своїх позицій. Днями загарбники спробували наступати у районі Роботиного, однак наші захисники дали гідну відсіч та завдали ударів у відповідь.

Намагання ворога залишаються безуспішними. До прикладу, вночі проти 19 лютого вони знову ж таки намагались провести штурм наших позицій на Запоріжжі, однак все закінчилось втечею особового складу.

Чому Роботине таке важливе для окупантів

Контроль над селом Роботине Запорізької області важливий для українських військових, оскільки просування України в цьому районі дозволяє Силам оборони почати діяти за межами найщільніших російських мінних полів. З цієї ж причини населений пункт важливий і для росіян, які будують оборону на Запоріжжі.

Крім цього, Роботине – перший опорний пункт перед звільненням Мелітополя. Деокупацію цього села називають одним із ключових завдань для української армії під час наступу на Півдні.

Показуємо Роботине на карті бойових дій

За 25 кілометрів від Роботиного розташований другий опорний населений пункт – Токмак. Вже за 48 кілометрів від нього Мелітополь. Тобто зараз ЗСУ на відстані 70 кілометрів від Мелітополя.

Якими можуть бути подальші дії росіян на Запоріжжі

  • Керівник безпекових програм Центру глобалістики “Стратегія XXI” Павло Лакійчук розповів, що на першому етапі окупанти хочуть витіснити українські війська із зайнятих позицій у ході літньо-осіннього контрнаступу ЗСУ. На другому – спробувати окупувати Вугледарський виступ або повторити оточення, яке намагалися здійснити в Авдіївці.
  • За його словами, задум росіян зрозумілий. Вони хочуть досягти тактичного успіху зі східного напрямку Авдіївки – Мар’їнки та південного напрямку Запоріжжя.
  • Водночас це дійсно дало б ворогу перевагу, адже вони змогли б налагодити забезпечення військових.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *