Російська влада блокує евакуацію цивільних у Бєлгородській області

Росія блокує евакуацію цивільних у Бєлгородській області / Колаж 24 Каналу

Росія ігнорує попередження бійців РДК та Легіону “Свобода Росії” про евакуацію населення й блокує тих, хто хоче виїхати самостійно. Серед місцевих жителів зростають панічні настрої.

Джерела 24 Каналу в ГУР повідомили, що російська влада блокує евакуацію цивільних у Бєлгородській області, де триває рейд російських добровольців.

Російська влада блокує евакуацію своїх громадян

Бійці Легіону та РДК неодноразово впродовж кількох днів зверталися до жителів Курська та Бєлгорода, а також місцевої влади із закликом про евакуацію.

Однак впродовж цього часу російське керівництво не вжило жодних заходів для евакуації. Ба більше, стало відомо, що воно умисно блокує евакуацію місцевого населення.

Російська влада блокує евакуацію цивільних у Бєлгородській області, де продовжується рейд російських добровольців. Серед місцевих мешканців зростає паніка,
– повідомили джерела 24 Каналу.

Жителі міста Грайворон на Бєлгородщині намагаються евакуюватися самостійно: відео від РДК та бійців Легіону

ГУР МО опублікувало перехоплення, у якому дружина чи подруга окупанта обговорює в телефонній розмові ситуацію з евакуацією цивільного населення окремих регіонів Бєлгородської області. Вона заявила, що “люди на паніці звалюють”.

Зазначимо, що видання “РБК-Україна” виставило ще одне перехоплення, яке свідчить про зростання паніки серед росіян. Місцева жителька розповіла, що путінські силовики оточили залізничний вокзал і нікого не впускають ні на вхід, ні на вихід.

Після цієї інформації Легіон “Свобода Росії”, РДК та Сибірський батальйон звернулися до губернаторів Курської та Білгородської областей Романа Старовойта та В’ячеслава Гладкова.

Звільнення російських регіонів від путінського терористичного режиму продовжується в ці хвилини. Зараз по путінських військах у Білгородській та Курській області завдаватимуться масовані удари. Ми закликаємо уповноважених осіб цих областей, насамперед губернатора Курської області Романа Старовойта та губернатора Білгородської області В’ячеслава Гладкова негайно оголосити евакуацію з усієї території вищезгаданих областей та без зволікання евакуювати цивільних,
– заявили бійці.

Вони також закликали губернаторів припинити виконувати злочинні накази путінської хунти та не перешкоджати евакуації мирних громадян із зони бойових дій, які самі вже вирішили залишити свої будинки та рятувати життя своїх сімей.

Що відбувається у Бєлгородській області

  • Бійці Легіону та РДК попередили, що відкриють вогонь по військових об’єктах у прикордонних регіонах Росії та закликали місцевих жителів евакуюватися.
  • Від ранку у Бєлгородській області лунають гучні вибухи. Росіяни оголошували ракетну небезпеку та говорили, що в регіоні працює ППО.
  • РосЗМІ також повідомляли, що в районі села Сподарюшине в Білгородській області триває бій. За даними ЗМІ, село оточене, туди нікого не пускають. Також звуки стрільби чули у Грайвороні.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *