Російські дронові та ракетні атаки: військовий експерт назвав варіанти, як з ними боротися

За останні місяці росіяни випустили тисячі дронів та ракет по території України. З початку 2023 року окупанти змогли серйозно прогресувати в цих сферах, що впливає на обставини, які складаються в повітрі.

Військовий експерт, генерал-лейтенант, засновник БФ “Закриємо небо України” Ігор Романенко назвав 24 Каналу можливі варіанти, як боротися з ворожими об’єктами. За його словами, проблема не лише у кількості дронів чи ракет, а й в їхній модернізації.

Як боротися з дронами та ракетами ворога

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що в Україні 2024 року планують виготовити 1 мільйон FPV-дронів, 10 тисяч ударних дронів середньої дальності та тисячу безпілотників можливістю літати на відстань від 1 000 кілометрів.

По-перше, потрібно збільшувати дальність їхньої дії, точність, потугу бойової частини, а також намагатися діяти в умовах застосування ворогом засобів радіоелектронної боротьби.

По-друге, окрім впливу на БпЛА ворога, треба підсилювати та масштабувати кількість засобів розвідки, щоб знаходити ворожі РЕБ на малих висотах і згодом ліквідовувати їх.

По-третє, потрібно більше зенітно-ракетних комплексів, як-от Patriot та SAMP/T, які допоможуть нищити російські ракети.

По-четверте, також Україні якомога швидше необхідні багатоцільові винищувачі F-16. Але, на жаль, за попередніми даними, наші воїни зможуть отримати літаки аж через пів року, тобто на початку літа 2024 року.

Україні треба виконати цілі стратегічної оборонної операції

На думку Ігоря Романенка, насамперед українців підтримуватимуть американці. США мають намір під’єднати свою потужну військову науку та виробництва, щоб реалізувати підходи з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Наразі нам треба виконати завдання стратегічної оборонної операції. Ціль якої, перше – зупинити просування противника. Друге – знищити якомога більше озброєння та живої сили. Третє, важливе – виграти час для підготовки деокупаційних, контрнаступальних дій, про які говорив президент наприкінці 2023 року, за якими прослідковуються перспективи перемоги, яку ми зараз обговорюємо,
– підкреслив генерал-лейтенант.

Яку зброю почали застосовувати росіяни

Імовірно, в окупантів з’явився реактивний двигун у БпЛА “Шахед-238” швидкістю понад 500 кілометрів на годину, що стало проблемою для мобільних вогневих груп, які здебільшого їх збивають.

Крім того, 4 січня американські ЗМІ поширили інформацію про те, що Росія отримала балістичні ракети малої дальності від КНДР і застосовує їх для обстрілів України.

Зверніть увагу! Речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко сказав, що ракети, якими російські загарбники вдарили по Харкову 2 січня, дійсно схожі на ракети Північної Кореї.

У Повітряних силах ЗСУ заявили, що вивчають уламки застосованих ракет і поки що не можуть підтвердити чи спростувати цю інформацію. При цьому військові зауважили, що ракети КНДР – це по суті ті ж самі радянські ракети, які і так має Росія.

Найбільші ракетні та дронові атаки за останній час

  • Зранку 8 січня в Україні було оголошено повітряну тривогу. Вибухи пролунали у Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, на Хмельниччині працювала ППО. Кривий Ріг опинився під масованим ракетним ударом. У Харкові Росія обстріляла промислові об’єкти, вже відомо про одну поранену. У Запоріжжі прогриміли 5 вибухів, внаслідок прильотів по житлових районах постраждали п’ятеро людей.
  • У вівторок, 2 січня, російські окупанти вдарили по Україні зі стратегічної авіації. Серія вибухів пролунала в Києві та Харкові. Унаслідок атаки загинули та були поранені люди, зруйновано будинки. Наслідки досі ліквідовують.
  • Російські війська у новорічну ніч, 1 січня, атакували регіони України безпілотниками. Під атаку ворога потрапили Львівщина, Дніпро, Одеса, Хмельниччина, Вінниччина та Миколаївщина. Ворог випустив по Україні 90 безпілотників. Фактично у всіх регіонах працювала ППО. Ворожу атаку відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *