Російський депутат закликав влаштувати у Харкові гуманітарну катастрофу, аби знелюднити місто

Коротка версія новини

  • Російський пропагандист закликав вигнати мешканців Харкова та знеструмити місто, а також запропонував аналогічні дії у Києві.
  • Журналіст Денис Казанський вважає, що такі заяви є абсурдними та цинічними, оскільки росіяни колись називали Харків “російським містом”.
  • Росія обстрілює Харків, при цьому руйнування зазнали інститут невідкладної хірургії та житлові будівлі, є поранені, включаючи дітей.
  • Ворог може використовувати керовані боєприпаси великого калібру, такі як УМПБ Д-30 СН, що можуть літати на відстань до 90 км.

Депутат Держдуми закликав до знеструмлення Харкова / Колаж 24 Каналу (Фото: Харківська обласна прокуратура, скриншот)

Депутат російської Держдуми Андрєй Луговой закликав знеструмити Харків та влаштувати там гуманітарну катастрофу, аби всі місцеві жителі виїхали на захід.

Абсурдну та цинічну заяву так званий політик зробив у черговому ефірі пропагандистського шоу. На цей епізод звернув увагу журналіст Денис Казанський, передає 24 Канал.

Їх потрібно поставити на місце. Харків потрібно знеструмити до того рівня, аби він став непридатним для життя. Щоб ці 800 тисяч людей, які там залишилися, сіли в машини, пішки, з тюками, на візках і на захід,
– заявив Андрєй Луговой.

Пропагандист також закликав зробити те ж саме з іншими містами, зокрема з Києвом.

Депутат Держдуми закликає до вигнання всіх мешканців Харкова: дивіться відео

Денис Казанський підкреслив, що колись росіяни називали Харків “російським містом”, а тепер закликають до етнічних чисток та вигнання всіх мешканців міста. Ймовірно, окупанти зрозуміли, що там ненавидять Росію після того, що вона зробила.

Соловйов закликав знести Харків “поквартально”

Заявами про Харків відзначилися й інші російські пропагандисти. Зокрема так званий рупор Кремля Владімір Соловйов закликав знести Харків “поквартально”, перед тим запропонувавши містянам 48 годин, щоб звідти виїхати. Також пропагандист висловив нерозуміння, чому досі стоїть “нацистське місто” Київ.

Поясніть мені, чому взагалі Київ стоїть? Чому це нацистське місто досі стоїть? Мати міст руських давно захоплена ворогами. Вони нацисти. Вони захопили Лавру, вони осквернили всі святині. І народ Києва це легко сприйняв і зрадив – спочатку пам’ять про Велику Вітчизняну війну, потім православ’я. Що ще вони мають зрадити?
– не зупинявся пропагандист.

Він заявив, що всі “брати і сестри” росіян вже знайшли спосіб перетнути кордон і перебратися до Росії, всі інші українці, за його словами, – нацисти.

Росія обстрілює Харків: що відомо

  • Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що за попередньою інформацією, росіяни 27 березня вперше по Харкову завдали удару саме керованим боєприпасом великого калібру. Як згодом зазначив мер міста Ігор Терехов, руйнувань зазнав інститут невідкладної хірургії, а також житлові будівлі.
  • Заступник начальника Головного управління Нацполіції в регіоні Сергій Болвінов додав, ворог міг використати дешевий аналог крилатої ракети – УМПБ Д-30 СН, що виготовлений на базі ФАБ-250.
  • Цей боєприпас, калібром у 30 сантиметрів, може літати на відстань до 90 кілометрів. Застосовують його як і з літака, так і з РСЗВ “Смерч”. Більше про УМПБ Д-30 читайте у відповідному матеріалі.
  • Близько 17:40 стало відомо, що кількість постраждалих зросла до 16 осіб. Серед них 4 дитини, віком від 3 місяців до 9 років. Здебільшого йдеться про поранення легкого або середнього типу.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *