Росію атакували 47 дронів, відбиті штурми на Донеччині: хронологія 745 дня війни

Війна в Україні / Колаж 24 Каналу

В Україні розпочалась 745 доба повномасштабного вторгнення росіян. Сили оборони продовжують стримувати ворога, найзапекліші бої тривають на Сході.

Про головні події дня станом на 9 березня, ситуацію на полі бою та міжнародній арені, втрати ворога та наслідки обстрілів – читайтайте у матеріалі 24 Каналу.

09:25, 9 березняСитуація на фронті

  • Лиманський напрямок – відбито 5 атак противника в районах населених пунктів Терни та Спірне Донецької області.
  • Бахмутський напрямок – 9 атак противника в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка.
  • Авдіївський напрямок – захисники відбили 15 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське.
  • Новопавлівський напрямок – Сили оборони стримують ворога в районах Побєди, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.
  • Оріхівський напрямок – відбито 8 атак в районах Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

09:22, 9 березняГоловне зі зведення Генштабу

За добу зафіксовано 63 бойових зіткнень. Ворог завдав 8 ракетних та 107 авіаційних ударів, 113 ударів МЛРС по позиціях українських військ та різних населених пунктах.

Авіаудари вдарили по Сопичу, Сидорівці, Вольфине (Сумська область), Вовчанську, Синьківці, Табаївці, Берестове (Харківська область), Білогорівці, Макіївці (Луганська область), Дружбі, Новоолександрівці, Прогресу, Новобахмутівці, Бердичах, Новоселівці, Новопокровському, Очеретиному, Желанному, Володимирівці (Донецька область), Верхній Терсі (Запорізька область) та місту Херсон.

Під артилерійський обстріл потрапили понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

09:20, 9 березняУночі українська ППО знищила 12 “Шахедів”

У ніч на 9 березня росіяни атакували 15 ударними безпілотниками типу “Шахед”, 12 з них були збиті силами ППО України. Російські безпілотники знищили у межах Дніпропетровської, Донецької та Полтавської областей.

09:10, 9 березняУ Кривому Розі влучання у промисловий об’єкт

5 ворожих безпілотників збили минулої ночі оборонці неба над Криворізьким районом на Дніпропетровщині, повідомив глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За його словами, було влучання по промисловому підприємству. Там виникла пожежа, її оперативно загасили. Без постраждалих.

09:09, 9 березняГенштаб оновив втрати ворога

За понад 2 роки війни українські військові вже знищили 423 160 одиниць особового складу ворога. Упродовж останньої доби знищено 850 окупантів.

09:08, 9 березняРосія прозвітувала про 47 збитих дронів

У ніч на 9 березня Росія зазнала однієї з наймасовіших атак безпілотниками по своїй території. В Кремлі прозвітували про 47 українських безпілотників.

Переважна більшість із них, як стверджують у державі-агресорці, летіли на Ростовську область. Також серед “мішеней” назвали Бєлгородську, Курську та Волгоградську області Росії.

06:33, 9 березняЯкі завдання могли б виконувати іноземні війська

Оглядач Денис Попович припустив, які завдання в Україні могли б виконувати іноземні війська. За його словами, є варіант, щоб іноземні війська зайшли і стали, наприклад, на північному кордоні, напроти західних областей, аби ЗСУ могли зняти звідти війська й створити резерв для інших ділянок фронту.

06:31, 9 березняУ Курській області Росії лунали вибухи

Ніч проти 9 березня виявилася вкрай неспокійною для росіян. У Курській області пролунали гучні вибухи. Згодом жителі регіону попередили про ракетну небезпеку.

06:15, 9 березняПовітряні сили постійно моніторять активність ворожої авіації

Офіцер Служби зв’язків з громадськістю Командування Повітряних сил ЗСУ Олександр Олехнович повідмив, що захисники постійно шукають шляхи, як відігнати ворожу авіацію якомога далі від лінії зіткнення, як прорідити їхню кількість. І це результативна робота, лютий можна назвати “літакопадем”.

Він додав, що російські пілоти можуть виконувати завдання під страхом арештів.

06:00, 9 березняНа фронті загинув військовослужбовець і журналіст Дмитро Сінченко

На фронті загинув військовослужбовець і журналіст Дмитро “Перун” Сінченко. Про це повідомила його колишня дружина Олена Сінченко 8 березня у фейсбуці. Наразі невідомо, за яких обставин загинув військовий.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *