“Шахеди” поступилися балістиці: де оголошено повітряну тривогу

Окупанти надвечір випустили по Україні Шахеди / Колаж 24 Каналу/ Shutterstock

Окупанти знову атакують Україну ударними дронами. У Повітряних силах розповіли, в якому напрямку рухаються ворожі цілі.

Російські загарбники надвечір 24 січня розпочали атаку України “Шахедами”. Для яких регіонів існує загроза, читайте далі.

Де оголосили тривогу2:37 Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька області – загроза застосування балістичного озброєння. На 1:09 тривога є тільки в Нікопольському районі.23:11 На Одесу полетіли нові “Шахеди”, в місті лунали вибухи.22:53 Одеська, Миколаївська, Херсонська області – загроза застосування балістичного озброєння.22:49 Харківська область – ракетна небезпека.22:48 Декілька груп ударних БпЛА у Дніпропетровській області, рухаються у напрямку Дніпра з півночі.22:35 Загроза ударних дронів для Кропивницького.22:31 Нова група БпЛА через Запоріжжя летить до Дніпропетровщини, пишуть моніторингові канали.22:00 ПС повідомляють про рух ударних БпЛА:

  • одна група ударних БпЛА на Харківщині прямує у напрямку Полтавщини (Кременчук), на межі з Дніпропетровською областю;
  • друга група ударних БпЛА з Харківщини у Дніпропетровську область (вектор руху південно-західний).

21:31 Рух ударних БпЛА:
1. Декілька груп в південній частині Харківщини, курс північно-західний.
2. БпЛА в Березанському районі Миколаївської області, курс північний.21:21 Павлоград – в укриття!20:57 Дніпропетровська, Запорізька області – загроза ударних БпЛА.20:51 В Одесі лунають повторні вибухи.20:47 у центрі Одеси пролунав вибух. Ймовірно, ППО працює по БпЛА.

20:34 БпЛА перебувають в Татарбунарському районі (курс північний) та Біляївському районі (курс західний). Також чергова група “Шахедів” рухається з Чорного моря в напрямку Одеси.

О 20:22 Повітряні сили попередили про рух кількох безпілотників з боку Чорного моря у напрямку Одеси.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер також анонсував небезпеку.

Жителі Одеси та Одеського району, будь ласка, перебувайте у безпечних місцях до відбою.
Це важливо!,
– закликав посадовець.

У Повітряних силах уточнили, що ворожі дрони можуть змінювати курс.

Чому “Шахеди” пролітають ледве не через всю Україну

  • Майже щоночі ворог здійснює дронові атаки на Україну. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив, чому інколи ворожим безпілотникам вдається пролетіти ледь не всю Україну. Військовий зауважив, що Україна – велика країна, яка має кордон з Білоруссю, Росією, а також акваторією Чорного і Азовського морів у близько 2500 кілометрів. Це значить, що “Шахеди” можуть залетіти з будь-якої точки. Певна річ, окупанти обиратимуть такі маршрути, щоб їхні дрони було важко перехопити.
  • Також Ігнат розповів, що “Шахеди” летять за заздалегідь запрограмованим російським оператором маршрутом. Втім, їх може бути декілька, а тому безпілотники мають можливість змінювати напрям руху під час самої атаки.
  • Росіяни намагаються прокласти маршрут дронів так, аби вони летіли поміж областей, річок, нижче до землі. Втім, каже Ігнат, це дуже ризиковано, адже вони можуть врізатися в дерево чи якусь іншу опору, що власне неодноразово траплялося.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *