Що треба мати в аптечці родині з маленькою дитиною

Міністерство охорони здоров’я підготувало інформацію про те, які медичні засоби та інструменти мають бути в аптечці вдома та під час переміщень разом із малюком.

Вчасно надати допомогу малюку – перше завдання батьків. Інструменти, перев’язувальні матеріали й необхідні ліки – це основа домашньої аптечки, а батьки – перша невідкладна допомога, яка знаходиться поруч із малям.

Аптечка обов’язково повинна бути переносною, тобто ліки та засоби лікування слід покласти в окрему коробку, валізку, сумочку чи контейнер. Корпус аптечки має захищати її вміст від ударів, світла і вологи.

Будь-які препарати у формі таблеток, капсул, драже не призначені для маленьких дітей. Також дітям до року не можна застосовувати спреї для горла та носа. Зазвичай ліки для маленьких дітей – це рідини (розчини, сиропи, краплі) та свічки.

Звертайте увагу на дозування: наприклад, при застосуванні судинозвужувальних крапель для носа воно має бути нижчим, ніж для дорослих. Зауважте також, що такий популярний засіб, як йод, категорично не можна застосовувати дітям до одного року.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *