Шойгу заявив про нібито “збиті” ATACMS: Білий дім спростував байки Кремля

Коротка версія новини

  • Сергій Шойгу заявив, що російські сили ППО збили шість ракет ATACMS, але Білий дім спростував цю інформацію.
  • Представник Білого дому заперечив заяви міністра оборони Росії про ураження ракетами ATACMS над Кримом.
  • Зауважимо, що у ніч проти 30 квітня в Криму лунали вибухи, що спровокували тривогу на півострові, повідомляли про ракетну атаку на деякі райони.

Білий дім спростував заяви Шойгу про “збиті” ATACMS / Колаж 24 Каналу

Путінський прислужник Сєргєй Шойгу заявив, що російські сили ППО начебто збили шість ракет ATACMS. Однак у Білому домі цю інформацію спростували.

У Білому домі заперечили заяви міністра оборони Росії про нібито ураження росіянами шести ракет ATACMS над Кримом цієї ночі. Про це заявив радник адміністрації президента США з питань комунікації у сфері нацбезпеки Джон Кірбі під час телефонного брифінгу, передає 24 Канал.

Не можуть підтвердити цю інформацію

Відповідаючи на прохання прокоментувати заяви з російського боку, радник Білого дому Джон Кірбі висловив заперечення заявам Сєргєя Шойгу про начебто ураження росіянами далекобійних ракет ATACMS, нібито запущених з українського боку.

Ні, я не можу підтвердити повідомлення про те, що будь-яка з них (ракет ATACMS – ред.) була збита,
– заявив він.

Ба більше, Кірбі не уточнив, скільки саме ракет ATACMS Сполучені Штати Америки передали Україні. Однак американський посадовець зазначив, що їх була “значна кількість”.

Що відомо про нічні вибухи у Криму: основне

  • В ніч на 30 квітня в тимчасово окупованому Криму оголосили про ракетну небезпеку. Тривога лунала по всьому півострову. Згодом моніторингові канали повідомили про перші вибухи – й не лише у Криму.
  • Неспокійною ніч була у Джанкої, Октябрському та Гвардійському, що неподалік Сімферополя. Перші вибухи пролунали приблизно о 1:25 ночі, всього було чути понад десять потужних вибухів.
  • Вже під ранок російські телеграм-канали заявили про ракетну атаку на Євпаторію, Гвардійське, Джанкой, Сімферополь та Красноперекопський район. Окремо вони зазначали, що ЗСУ вдарили по Криму щонайменше 10 ракетами ATACMS, які надійшли до України в останньому пакеті допомоги від США.
  • Рух опору “Атеш” розповів, що їхні агенти серед військових збройних сил Росії повідомляють про 5 ударів по аеродрому Джанкой. Також за їхніми даними, є багато поранених та ліквідованих окупантів.
  • За їхніми даними, було завдано комбінованого удару БпЛА та ракет по військових об’єктах. Агенти також повідомляли про вибухи у Генічеському та Червоногвардійському районах, а також у Сімферополі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *