“Щось дуже підтискає Путіна”: чому Росія активно перекидає техніку через Маріуполь

Навіщо росіяни активізувались в Маріуполі / Колаж 24 Каналу

За повідомленнями радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, наразі в Маріуполі фіксується величезна кількість ворожої техніки та живої сили. Як зазначається, росіяни перекидають її через місто в бік Волновахи.

З чим пов’язана така активність російських військ на цьому напрямку для 24 Каналу пояснив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Чому росіяни активізувались в Маріуполі

Не секрет, що росіяни зараз зазнають величезних людських втрат на лінії фронту. Тимочко переконаний, що наразі сили ворога спрямовані на поповнення в лавах окупантів, з цим і пов’язані такі рухи на тимчасово окупованих територіях. Також на фронт активно перекидають озброєння.

Якщо це відбувається в настільки відкритому режимі, це означає – щось дуже підтискає Путіна і його армію для того, щоб не дотримуватися елементарного режиму таємності. В будь-якому випадку чекаємо ударів по них,
– зауважив військовослужбовець.

Крім того, постійна “бавовна” на тимчасово окупованих територіях призводить до того, що навіть паливо постачати залізничними шляхами, про які відомо силами оборони України, для росіян небезпечно. Тому їх перевозять, використовуючи москітний спосіб, автомобільним транспортом.

Ці рухи росіян прораховуються українським командуванням, і будь-яка операція, що буде їхнім наслідком, не стане несподіванкою для ЗСУ.

Уже відомо, що росіяни намагатимуться посилити свої війська на Вугледарському напрямку, також заповнити втрати вони намагатимуться на Авдіївському напрямку.

Оскільки флот росіян після вдалих влучань по ньому зараз ховається, а Кримський міст часто перекривають, сухопутній коридор лишається єдиним шляхом логістики для окупантів на всьому південному напрямку. А це велике логістичне крило, яке все ж вимагає збільшення транспорту.

Що відомо про активізацію росіян у Маріуполі

  • Збільшення живої сили та техніки противника в Маріуполі фіксується уже давно. Для ворога це важлива логістична точка, особливо після серії ударів по Кримському мосту.
  • Ще на початку осені Росія почала зводити залізничний міст через річку Кальміус, але прицільна “бавовна” 6 січня знищила їхні намагання і вони відмовилися від подібних планів.
  • Як повідомляв Петро Андрющенко, останнім часом кількість російських баз в трикутнику Маріуполь – Бердянськ – Розівка зросла приблизно на 50%, це переважно регулярні війська. Наразі за повідомленнями Андрющенка, ворог намагатиметься також підсилювати Вугледарський напрямок.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *