Сили ППО вночі збили 11 ворожих дронів: скільки цілей запустили загарбники

Росія атакувала безпілотниками / Колаж 24 Каналу

00:00

У ніч проти 2 лютого російські війська атакували Україну ударними дронами типу “Шахед”. Українська протиповітряна оборона знищила 11 ворожих безпілотників.

Про це повідомили у ранковому зведенні Генштабу станом на ранок. Згодом дані уточнило командування Повітряних сил.

“Вночі російські окупанти завдали чергового удару, застосувавши 25 БпЛА типу “Шахед-136/131″. Силами та засобами протиповітряної оборони України 11 ворожих дронів знищено”, – ідеться у повідомленні.

7 дронів не досягли цілей

У Повітряних силах теж прозвітували про роботу ППО уночі 2 лютого. Там уточнили, що противник атакував 24-ма ударними БпЛА типу “Шахед-136/131” з напрямків: Приморсько-Ахтарськ – Росія, Чауда – Крим.

“Загалом, силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 11 ворожих БпЛА у межах Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської та Харківської областей”, – повідомили ПС.

Також повідомляють, що щонайменше сім ударних безпілотників не досягли своїх цілей, вони “локаційно втрачені”.

Наслідки атаки

Під атакою ворога були південні та центральні області України. Зокрема, про роботу ППО повідомляли в Кіровоградській області.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині “Шахед” пошкодив підстанцію – без світла залишилися понад 40 тисяч людей.

Ворог атакував і ракетами

У Генштабі також повідомили, що упродовж доби Росія завдала два ракетні удари, один з яких керованою авіаційною ракетою Х-59 по цивільній інфраструктурі Мирнограду Донецької області.

Також загарбники здійснили 85 авіаційних ударів, 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Є руйнування цивільної інфраструктури та постраждалі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *