“Сірий лебідь” уже летить: як теракт у Підмосков’ї вплинув на поповнення армії Росії

Коротка версія новини

  • Поповнення російської армії відбувається за участю строковиків та під тиском мобілізації мігрантів після теракту в “Крокус Сіті Холі”.
  • Міноборони Росії вимагає укладання контрактів строковиків зі збройними силами.
  • Наповнення армії також відбувається через змушення підписувати контракти з особами, які скоюють злочини.
  • Після теракту в Росії збільшилася напруга серед мігрантів, які почали тікати з країни через страх міжнаціональної ворожнечі.

Російська влада продовжує шукати способи, як поповнити особовий склад своєї армії. Хоча офіційно нова хвиля мобілізації в Росії не оголошена, там намагаються “переконувати” певні категорії населення підписувати контракти з міноборони.

Блогер, політолог Сергій Запорожський розповів 24 Каналу, що поповнення російської армії відбувається зокрема завдяки строковикам. Також після теракту в “Крокус Сіті Холі”, який вчинили нібито громадяни Таджикистану, під тиском мобілізації опинилися мігранти.

Змушуватимуть підписувати контракт

Міноборони Росії видала наказ про необхідність укладанні контрактів зі збройними силами Росії з тими, хто зараз служить на строковій службі з осені 2023 року. Також має бути підписаний контракт з тими, кого будуть набирати зараз.

Росіяни мали набрати 130 тисяч восени 2023 року на строкову службу. Зараз вони планують набрати 150 тисяч. Загалом маємо 280 тисяч. За планом окупантів, до кінця 2024 року цих строковиків 115 тисяч у якийсь спосіб треба переконати укласти контракт,
– пояснив він.

Це не ті, хто приходить в російські військкомати, щоб “по-легкому” заробити 250 тисяч рублів на місяць. Це строковики від 18 до 30 років, частину яких вони будуть змушувати підписати контракт з міноборони.

Давно утискають

Крім того, росіяни мають ще декілька джерел наповнення своєї армії. По-перше, це люди, які скоюють злочин або не скоюють, а їм підкидають наркотики. Їх “переконують” підписати контракт із міноборони або “виїхати” на 8 – 10 років за “зберігання наркотиків”.

По-друге, мігранти. Їх давно вже утискають, перевіряючи тих, хто отримав російський паспорт, що з військовим обліком.

Після теракту в “Крокус Сіті Холі”, коли російська влада затримала підозрюваних – громадян Таджикистану, на мігрантів в Росії почався шалений тиск.

“Зараз є величезна кількість відео з аеропортів, як мігранти тікають з Росії, тому що бояться міжнаціональної ворожнечі. Тим часом в регіонах виникають інциденти, коли мігранти б’ють росіян чи навпаки. Це якщо не “чорний”, то точно “сірий лебідь” уже летить”, – зауважив Сергій Запорожський.

До речі. Після теракту в “Крокусі” російські силовики приїхали з перевіркою на склад маркетплейсу Wildberries у підмосковній Електросталі. Тут працює велика кількість мігрантів. У працівників складу, а їх кілька тисяч, перевіряли документи. Після цього когось декого з них посадили в автозаки та відвезли до військкоматів.Мобілізація в Росії

  • В Росії з 1 квітня розпочався весняний призов. У Москві навіть створили єдиний призовний центр.
  • Напередодні в силових відомствах Росії активно переписували підлеглих, людей, які відправляться на війну, а також тих, хто перебуває на адміністративному обліку, під домашнім арештом, у СІЗО.
  • Крім того, призовників, які прослужили рік, змушують підписувати контракти. Зокрема за відмову, неявку за повісткою їх може чекати невеликий штраф.
  • Водночас колишній командувач Сухопутних військ США в Європі Бен Годжес назвав слова глави міноборони Росії Сєргєя Шойгу про створення до кінця 2024 року двох додаткових загальновійськових армій, брехнею. Годжес вважає, що Росія не має ресурсів навчити 300 тисяч росіян для нових підрозділів. За його словами, Шойгу оголосив це, але цих армій не існує і вони не можуть бути боєздатними формуваннями.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *