Сьогодні справді страшно, – журналіст 24 Каналу порівняв свій похід на фронт і мобілізацію нині

Журналіст 24 Каналу порівняв свій похід на фронт і мобілізацію нині / Колаж 24 Каналу

Нині суспільство обговорює новий законопроєкт про мобілізацію. Його у першому читанні вже схвалив парламент. Однак військові наголошують, що війна нікого не омине, адже армія постійно потребує людей.

Серед тих, хто захищає Україну – журналіст 24 Каналу Славік Журба. Він розказав, чим відрізняється мобілізація нині від того моменту, коли він повертався на війну на початку повномасштабного вторгнення.

Вибору немає

Славік вивчає історію інших воєн. Наголошує, що, якщо війна затягується, то ухилянти – звичне для кожної війни явище. Військовий додав, що є різниця між часом, коли він повертався до служби у 2022-му році й тим, що є нині. Раніше була повна невідомість. А ще – надії, що це не надовго.

Захисник розповів, що тоді не мав страху. Був скоріше мандраж перед далекою дорогою. Нині ж усі знають, що на них чекає у разі мобілізації.

Я не був у такій ситуації, у якій люди зараз. Це страшно, справді. Якщо забути про сам факт війни та постійної стрілянини, це безперечно вихід із зони комфорту. Умовно, ти вдома, ходиш на роботу, а тут ідеш Бог-зна куди й Бог-зна з ким, тобі дають якісь завдання, і ти не можеш від них відмовитися,
– сказав Славік Журба.

Він додав, що вихід за межі своєї “бульбашки”, безумовно, лякає. Однак треба наважитися, адже вибору немає.

“Або нас знищать, або ми зараз відстоюємо своє право на існування”, – наголосив захисник.

Військовослужбовець зазначив, що військові неодноразово закликали цивільних готуватися до того, що їм рано чи пізно також треба стати до лав ЗСУ. Хтось протягом цього часу підготувався, а дехто його просто змарнував.

Мобілізація в Україні

  • Мобілізація необхідна для того, аби українська армія змогла триматися, оборонятися та контратакувати росіян. Майор ЗСУ, заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін зазначив, що військо має регулярно поповнюватися.
  • Офіцер управління 12 бригади “Азов” Нацгвардії України Дмитро Андрющенко переконаний, що одна із проблем мобілізації в Україні – брак комунікації між військовою владою та суспільством. Він наголосив, що людям необхідно пояснювати, що на них чекає після вручення бойової повістки. Чоловіки мають знати, що їх не кинуть одразу в окопи босих та без підготовки.
  • Військовослужбовець Петро Кошуков радить охочим долучитися до ЗСУ не йти одразу у військкомат. Він переконаний, що це “справді ризикований спосіб потрапити в армію”. Військовослужбовець радить скористатися ініціативами рекрутингу. Також можна використати соцзв’язки та поспілкуватися зі знайомими, які вже служать. Це треба для того, аби опинитися в тому місці, що буде відповідати навичкам, мотивації, фізичному та моральному стану новобранця.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *