Спалахнули пожежі і є поранені: що відомо про наслідки ракетної атаки на Київ

У Києві після атаки спалахнула багатоповерхівка / Колаж 24 Каналу

00:00

Під час масованої атаки по Україні 29 грудня Росія запустила частину ракет по Києву. Там внаслідок ворожої атаки спалахнули пожежі.

За попередніми даними в українській столиці є й загоряння багатоповерхівки. На місце уже прибули спеціальні екстрені служби.

У Києві після пожежі спалахнула багатоповерхівка

Зверніть увагу! Очільник КМВА Сергій Попко розповів, що, за попередніми даними, в столиці вже 17 постраждалих. За його словами, інформація уточнюється та оновлюється. Згодом він також повідомив, що є й 2 загиблих.

Віталій Кличко також сказав, що тіло одного загиблого дістали з-під завалів складського приміщення в Шевченківському районі столиці. До цього рятувальники звільнили з-під завалів трьох постраждалих. Їх госпіталізували медики.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що внаслідок ракетної атаки по столиці зафіксовано падіння уламків також в Подільському та Святошинському районах.

Попередньо, є загоряння житлового багатоповерхового будинку. Інформація уточнюється,
– написав він.

Крім того, про пожежу в Києві повідомив і міський голова Віталій Кличко. Він зазначив, що у Подільському районі палає складське приміщення. Мер української столиці також зауважив, що всі служби уже працюють на місці подій.

Сергій Попко також додав, що у Подільському районі внаслідок атаки, за попередніми даними, є поранені. Він наголосив, що інформація ще уточнюється, а всі служби слідують на місце подій.

Міський голова Києва Віталій Кличко також повідомив, що наразі 7 є госпіталізованих у столиці. 5 із них – у Шевченківському районі. Медики працюють на місці виклику.

До цього він повідомляв, що відомо про 5 постраждалих у столиці. Усіма ними наразі вже опікуються медичні працівники.

“У Подільському районі двом чоловікам медики надали допомогу на місці. Одного постраждалого госпіталізували у Святошинському районі та двох – у Шевченківському”, – написав він.

Крім того, про поранених у Києві повідомив і начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. Він написав, що, попередньо, у Подільському районі багато постраждалих.

Віталій Кличко також сказав, що орієнтовно троє людей перебувають під завалами пошкодженого уламками ракети складського приміщення в Шевченківському районі. Трьох людей уже дістали. Наразі пошуково-рятувальна операція триває.

Сергій Попко розповів, що в Подільському районі горить склад на площі орієнтовно 3 000 квадратних метрів. Є багато поранених, кількість уточнюється.

У Святошинському районі зафіксовано загоряння житлового незаселеного багатоповерхового будинку. На іншій локації є загоряння трьох припаркованих автомобілів. Обидві пожежі ліквідовано. Виявлено одного потерпілого,
– написав Попко.

Він також зазначив, що у Шевченківському районі, попередньо, є пошкодження житлового будинку. Загоряння на території гаражів ліквідовано. Також зафіксована пожежа на території складських приміщень і на нежитловій забудові. Попередньо, виявлено 6 постраждалих.

“В Дарницькому районі, на території приватного сектора зафіксовано пошкодження будинку. Без займання. Інформація щодо потерпілих з’ясовується”, – зазначив він.

Далі Попко зауважив, що в Шевченківському районі також виявлено загоряння в недобудованому бізнес-центрі. Інформація щодо потерпілих з’ясовується.

Сергій Попко також зазначив, що в Києві повітряна тривога оголошувалася тричі й сумарно тривала майже 5 годин. Під час останньої тривоги столиця була атакована кількома десятками ракет різного типу.

Вони заходили на місто хвилями й з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом було уражено понад три десятки повітряних цілей,
– сказав він.

Попко також розповів, що пошкоджена будівля станції метро Лук’янівська, вхід до метро закритий, потяги проїжджають станцію без зупинок.

В столиці чули потужні вибухи

  • Російські загарбники зранку 29 грудня здійснили пуск крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Зрештою повітряна тривога почала лунати по всій території України.
  • Уже о 7:30 у Києві пролунали потужні звуки вибухів. Мер міста Віталій Кличко повідомив, що це працює українська протиповітряна оборона по ворожих об’єктах.
  • В Київській обласній військовій адміністрації теж повідомили про роботу сил ППО та закликали до інформаційної тиші на момент атаки.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *