Студентам закладів освіти у 2022 році підвищать стипендії

Академічні стипендії студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти будуть підвищені у понад ніж 1,5 рази з січня 2022 року.

Відповідне рішення ухвалено Кабінетом Міністрів 1 вересня.

Окрім того, стипендії учнів професійної освіти будуть підвищені у понад 2,5 рази.

Також, згідно з урядовим рішенням будуть підвищені іменні стипендії учнів і студентів.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, востаннє збільшення розмірів академічних стипендій мало місце у 2017 році.

«Це важливий крок назустріч студентам, який має ще більше мотивувати їх вчитися і досягати науково-освітніх вершин. Крім того, розміри стипендій Президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка також буде збільшено», – зауважив міністр освіти. 

Наразі кількість отримувачів академічної стипендії в закладах вищої та фахової передвищої освіти становитиме 35-40% фактичної кількості студентів денної форми здобуття освіти, які навчаються за державним (регіональним) замовленням на одному факультеті (відділенні), курсі за певною спеціальністю.

У Міністерстві освіти зазначають, що розмір мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії для учнів закладів професійної освіти збільшується з 490 до 1250 грн на місяць.

Розмір стипендій студентів закладів фахової передвищої освіти, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень «молодший спеціаліст», освітньо-професійний ступінь «фаховий молодший бакалавр», освітній ступінь «бакалавр», крім тих, що навчаються за спеціальностями (спеціалізаціями), для яких встановлюються академічні стипендії в підвищеному розмірі, збільшується з 980 до 1510 грн на місяць; для яких встановлюються академічні стипендії у підвищеному розмірі, збільшується з 1250 до 1930 грн на місяць.

Стипендії студентів закладів вищої освіти, наукових установ, які здобувають освітній або освітньо-професійний ступінь «молодший бакалавр», освітні ступені «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», крім тих, що навчаються за спеціальностями (спеціалізаціями), для яких встановлюються академічні стипендії в підвищеному розмірі, збільшуються з 1300 до 2000 грн на місяць; для яких встановлюються академічні стипендії у підвищеному розмірі, збільшується з 1660 до 2550 грн на місяць.

стипендії

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *