“Тепле, але не спекотне”: метеорологиня здивувала прогнозом на літо

Погода на літо в Україні / 24 Канал

Ця зима в Україні була аномально теплою. Нетипова погода була і в березні, а перша половина квітня взагалі порадувала аномальною спекою.

Яким же може буде це літо в Україні, чи очікується сильна спека, в інтерв’ю 24 Канал розповіла Віра Балабух – завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України.

Яка буде погода влітку

“Відповідно до тих розрахунків які є зараз, очікується що літо в Україні може бути теплим, але не спекотним”, – підкреслила метеорологиня.

Додала, що середня за сезон температура повітря, ймовірно, на 1 – 2 градуси перевищить норму. Упродовж сезону переважатимуть повітряні маси з Атлантики. Вони приноситимуть помірну вологу і тепло в Україну.

Періоди тривалої спекотної погоди малоймовірні,
– наголосила Віра Балабух.

Водночас додала, очевидно, що все ж таки небесна канцелярія зараз грає в команді за Україну.

“Ми бачимо, що погодні умови взимку були для нас надзвичайно сприятливі. Навіть весною до нас прийшло літо, яке нам дуже допомогло зекономити тепло й електроенергію. Є надія, що і влітку не буде великої спеки, щоб не перевантажити нашу енергосистему”, – зазначила спікерка.

Яка буде погода у травні

  • Віра Балабух також розповіла, яка погода очікується в останній місяць цієї весни.
  • Зазначила, що за розрахунками Європейського центру середньотермінових прогнозів, середня за місяць температура повітря у травні може бути на 1 – 2 градуси вищою за кліматичну норму у західних, південних та південно-східних областях України. На решті території – у межах норми.
  • Також експертка відповіла, чи можливо, що квітень виявиться теплішим за останній місяць весни.
  • “Це малоймовірно. А от початок квітня дійсно може бути теплішим, ніж травень в деяких районах України. Адже середня температура травня на значній території країни – в межах 15 – 18 градусів, а на початку квітня середня за добу температура повітря сягала 18 і навіть 20 градусів”, – підкреслила Балабух.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *