У Кишиневі відбулася дискусія щодо реконструкції гімназії ім. Шевченка

У Кишиневі відбулася дискусія щодо реконструкції гімназії ім. Шевченка

У гімназії імені Тараса Шевченка в Кишиневі, де навчання проходить українською мовою, 31 липня відбулася дискусія щодо реконструкції освітнього закладу та розширення можливостей для навчання юних українців в Молдові.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Національний конгрес українців Молдови (НКУМ).

В обговоренні взяли участь представники дипломатичних місій, Міжнародної організації з міграції IOM Moldova, організації з допомоги біженцям та шукачам притулку UNHCR-Moldova, Міністерства освіти і науки Молдови, керівництво гімназії та лідер НКУМ Дмитро Лекарцев.

В НКУМ зауважили, що гімназія вже пройшла чималий шлях у своїй відбудові та завдяки спільним зусиллям Національного конгресу українців Молдови та наших партнерів отримала нове життя. Ремонтні роботи вже тривають, але ще попереду чималий шлях, діти повинні вже 1 вересня вступити в оновлені стіни з натхненням та жагою до знань.

Під час дискусії порушувалися такі питання: виконана робота з відбудови, відкриття та функціонування Освітнього центру «Дивосвіт» завдяки ініціативі НКУМ, подальша відбудова їдальні, спортивної зали, кабінету психолога й інших важливих приміщень гімназії.

НКУМ висловив щиру подяку партнерам за підтримку, яку вони надали на початку цього великого шляху, та запросив усі охочі та небайдужі організації до подальшої допомоги.

«Запрошуємо всіх, хто вірить у силу рідної мови та прагне допомогти дітям навчатися українською, долучитися до співпраці. Підтримайте дітей, бажаючих навчатися рідною українською мовою!», – закликали в організації.

Нагадаємо, у липні гімназії ім. Шевченка у Кишиневі передали 900 українських підручників для забезпечення навчального процесу учнів 1, 4 та 5 класів, які навчатимуться українською.

Зараз гімназія шукає вчителів, які допоможіть дітям з України здобути якісну освіту українською мовою.

Фото: Національний конгрес українців Молдови / Фейсбук

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *