Українська школа імені Лесі Українки в Мельбурні відзначила своє 70-ліття

Українська школа імені Лесі Українки в Мельбурні відзначила своє 70-ліття

Українська школа імені Лесі Українки в австралійському місті Мельбурні урочисто відзначила 70-ту річницю від часу свого заснування.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила голова Союзу українок у штаті Вікторія Наталія Пошивайло-Таулер.

«Неймовірно приємно та зворушливо бачити в аудиторії учнів, які були у першому класі з восьми дітей ще у 1949 році, коли школа тільки починалася в бараці на приватній садибі українців. Рідна школа – це живий пам'ятник відданості ідеї української ідентичності, згуртованості та спільній жертовній праці для майбутніх поколінь українців», – написала вона.

Пошивайло-Таулер нагадала, що історія українського шкільництва, як і школи імені Лесі Українки, почалася з іммігрантів та біженців після Другої світової війни, які прибули до Австралії з дерев'яними валізами та квитком в один кінець.

За її словами, на піку свого розвитку школа мала 102 учнів, у складні часи – 22. Та школа живе, об'єднує однодумців і плекає нові покоління через науку й освіту.

«Пишаємося до сліз титанами, які заснували й підтримують цю освітню інституцію, а також новими поколіннями, що продовжують працю з новим натхненням та Україною в серці», – додала голова Союзу українок у штаті Вікторія.

Нагадаємо, українська громада австралійського штату Квінсленд (UCQ) урочисто відзначила 75 років від дня свого заснування.

Фото: Nataliya Poshyvaylo-Towler / Фейсбук

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *