В ЄС за допомогою СБУ викрили проросійську мережу впливу на депутатів, – джерела

В ЄС викрили мережу Медведчука / Колаж 24 Каналу

У Євросоюзі чеська контррозвідка викрила проросійську мережу впливу на євродепутатів, яка була розміщена в столиці країни. За нею стояв кум Путіна та зрадник України Віктор Медведчук

За даними джерел 24 Каналу, цю мережу вдалося викрити за допомогою СБУ.

В ЄС викрили потужну мережу впливу Медведчука

Видання “Voice of America” повідомило, що напередодні червневих виборів до Європарламенту чеська контррозвідка викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів, за якою стояв Медведчук.

За даними джерел 24 Каналу, цю мережу вдалося викрити завдяки допомозі СБУ.

Росіяни платили європолітикам гроші за вихваляння Путіна

Повідомляється, що мережа платила політикам гроші за вихваляння Росії та Путіна в європейських медіа, а ще публікувала антиукраїнські та антиєвропейські матеріали на власному сайті “Голос Європи”. Все для того, щоб провести в Європарламент якнайбільше проросійських політиків.

До слова, сайт “Голос Європи” Медведчук запустив разом із колишнім генпродюсером телеканалу “112 Україна” Артемом Марчевським.

Європейський політичний фан-клуб Путіна зазнав серйозного удару, адже зараз багато євродепутатів вимагають ретельного розслідування російського впливу та покарання для “колег”, які відпрацьовували гроші Росії,
– заявило джерело 24 Каналу.

До речі, чеські ЗМІ з посиланням на джерела в розвідці повідомили, що гроші від Voice of Europe отримували політики з Німеччини, Франції, Польщі, Бельгії, Нідерландів та Угорщини.

Німецька газета Der Spiegel повідомила, що гроші передавали готівкою під час таємних зустрічей у Празі або через біржі криптовалют.

Після того, як чеські спецслужби опублікували розслідування, низка європейських політиків висловила занепокоєння. Вони й не усвідомлювали, що ризик іноземного втручання в політику ЄС настільки високий.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *