В Україні розпочато програму підтримки профосвіти EU4Skills

В Україні розпочато програму підтримки профосвіти EU4Skills

В Україні стартувала спільна програма підтримки реформи професійно-технічної освіти Європейською Комісією та країнами-членами: Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією.

Загальне фінансування програми EU4Skills складає 58 млн євро, 21 млн з яких буде спрямовано на оновлення обладнання та інфраструктури.

Метою програми є модернізація інфраструктури, закупівля обладнання, створення Центрів професійної досконалості, проведення навчання майстрів та викладачів у 7-ми пілотних регіонах.

За словами міністра освіти Ганни Новосад, результатом чотирирічного проекту також має стати ефективна система управління закладами.

«У жовтні ми презентували пілотні регіони, які отримали можливість створити Центри професійної досконалості в межах програми. EU4Skills також допоможе нам в оновленні 100 стандартів професійної освіти та перенавчанні майстрів і викладачів у профтехах пілотних регіонів. Для нас важливо використати досвід країн ЄС, у яких профосвіта престижніша серед молоді», – розповіла міністр.

Планується, що програма EU4Skills підтримає впровадження реформи на національному рівні та у 7 областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій.

Надалі досвід цих регіонів поширюватиметься на всю країну.

Програма EU4Skills триватиме впродовж 2019-2023 років. Програму в Україні реалізовують Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) та Німецький державний банк розвитку (KfW).

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *