В Україні створять онлайн-платформу для науковців

Міністерство освіти і науки планує створити єдину онлайн-платформу, яка надасть можливість ученим отримати доступ до наукових праць та розміщувати на ній власні.

Про це під час онлайн-брифінгу, що був присвячений Всесвітньому дню науки, повідомив заступник міністра освіти і науки з цифрової трансформації Артур Селецький.

За його словами, до цього часу у науковців було багато різноманітних сайтів і платформ, на яких вони шукали необхідну інформацію.

«І ми зрозуміли, що це треба об’єднувати в єдину платформу і робити зручний інструмент, який дасть можливість вченим, не відвідуючи різні сайти, мати доступ, наприклад, до своїх наукових праць чи пошукати, що є в інших», – пояснив Артур Селецький.

Він також зазначив, що одним з перших кроків планується створити на платформі профіль науковця та зручного функціоналу для пошуку робіт. Відтак платформа розвиватиметься, і в підсумку має містити інформацію також про всі наукові установи, лабораторії, інфраструктуру тощо.

«Для науковця це буде єдиний простір, де він зможе відпрацювати всі свої робочі процеси: від подання дисертації до пошуку необхідних даних. А для держави це буде інструмент, щоб подивитися, наскільки наука буде готова до тих чи інших змін. Наприклад, ми завтра кажемо: Україна хоче розвиватися в ракетобудуванні. Ми одразу ж зможемо подивитися аналітичні дані, чи взагалі наша наука готова до цього, або ж потрібно збільшувати наукові потужності», – повідомив заступник міністра з цифрової трансформації.

наука

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *