В Україні створили експертну раду з питань дерусифікації

В Україні створили експертну раду, яка займатиметься питаннями дерусифікації та декомунізації.

Про це на брифінгу повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко

За його словами, процес дерусифікації має проходити в законний та прозорий спосіб в діалозі з органами місцевої влади та суспільством.

«Згідно з законом, міністерство не може перейменовувати вулиці, самостійно вирішувати зносити пам’ятки чи рекомендувати театрам відмовлятися від російської класики. У випадку вулиць – це належить до повноважень місцевих органів влади. З приводу пам'яток – є певна процедура. Наприклад, пам'ятки місцевого значення можуть бути перейменовані чи просто перенесені в інше місце рішенням уряду за поданням Міністерства культури, але з ініціативи місцевих органів влади», – розповів Олександр Ткаченко.

Також він підкреслив, що створення такої ради необхідне, щоб процес не набував хаотичного характеру.

«Безперечно, цей процес повинен продовжуватися. Я особисто в багатьох випадках за нього, але якщо ми хочемо бути нормальною європейською державою, то навіть в умовах війни маємо показувати коректне ставлення до цього процесу. Робота незабаром розпочнеться. Вже є склад експертної ради. Сьогодні-завтра можна буде ознайомитись з її учасниками. Вже є ряд запрошених експертів, які мають увійти до складу ради, сьогодні буде завізовано документ», – наголосив Олександр Ткаченко.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *