В Україні триває збір історій про вчителів воєнного часу

Щорічна премія Global Teacher Prize Ukraine оголосила збір історій про вчителів воєнного часу, які попри все залишаються агентами змін.

За словами організаторів з Громадської спілки « Освіторія», цьогоріч премія змінює формат, але не залишає без уваги вчителів.

«Цьогоріч не визначатимуть фіналістів і фіналісток, не буде вручення золотих статуеток та церемонії з червоною доріжкою, але, як і раніше, буде можливість номінувати вчителя за його внесок. Організатори збирають історії про вчителів воєнного часу, щоб сказати, що вчителі важливі попри все!» – наголосили в Громадській спілці.

Зокрема, зміна формату премії пов'язана з новими реаліями.

«Внаслідок повномасштабної війни, яку росія розгорнула на території України 24 лютого, 2129 закладів освіти вже постраждали від бомбардувань та обстрілів, з них 216 зруйновано повністю. Ворог руйнує школи, але йому не до снаги знищити сутність української освіти. Вона продовжує існувати за межами фізичних стін завдяки вчителям, які стали героями освітнього фронту. Хтось пішов виборювати майбутнє країни на фронт, інші – проводять уроки у бомбосховищах. Кожен вчитель під час війни зробив вагомий внесок, аби українські діти продовжували навчання та розвиток», – упевнені організатори премії.

Голова спілки «Освіторія» й засновниця премії Зоя Литвин запевнила, що премія не скасовується, а лише змінюється завдяки новому контексту.

«Ми живемо у новому контексті. Зараз особливо хочемо сказати «Дякуємо!» кожному вчителю і вчительці. Вони вже пройшли найскладніші випробування війною і показали, що кожен з них — найкращий і найкраща. Ми ані секунди не сумнівались, що вчителі важливі. Як до війни, так і під час. Ми хочемо розповісти різні історії освітян, що однаково заслуговують на всі існуючі нагороди та внесок яких неможливо порівняти чи оцінити. Але наш традиційний формат премії обов’язково повернеться наступного року після перемоги», – зазначила Зоя Литвин.

Історії про вчителів воєнного часу можуть відправити самі вчителі, учні, батьки, колеги. Це може бути будь-яка історія про освітян, яка особисто вразила дописувача.

Відібрані історії будуть опубліковані на сайті osvitoria.media, а також на майданчиках інформаційних партнерів.

Фіналом збору історій стане презентація проєкту у телевізійному форматі на День вчителя.

Збір історій триватиме на сайті Global Teacher Prize Ukraine до 21 вересня.

РОЗПОВІСТИ ІСТОРІЮ

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *