В Університеті культури абітурієнти поспілкувались з зірковими викладачами

PR

На факультеті PR, журналістики та кібербезпеки Університету культури відбулась масштабна медіатусовка для абітурієнтів.

ФPRЖіК – це підготовка нового покоління професіоналів у сферах реклами, PR, журналістики, блогінгу, SMM-менеджменту та інтернет-маркетингу, медіакомунікацій і діджитал-продакшену, міжнародних відносин, інформаційних технологій та програмування.

Майбутні студенти поринули в атмосферу медіа і познайомились з українськими зірками телеекранів та інтернету, серед яких:

  • Анатолій Анатоліч – зірковий викладач, автор курсу «Тележурналістика та новітні медіакомунікації», шоумен, телерадіоведучий, інтерв’юер;
  • Михайло Поплавський – корифей українського піару, автор курсу «Акули PR»;
  • Нікіта Леонтьєв (ENLEO) – студент факультету PR, журналістики та кібербезпеки, виконавець пісень;
  • Євген Ламах – студент факультету PR, журналістики та кібербезпеки, актор фільмів «Крути 1918», «Черкаси»;
  • Костя Клепка – сценарист, режисер, актор YouTube-проєкту «Чоткий Паца»;
  • Ярослав Яцевський – випускник і викладач факультету PR, журналістики та кібербезпеки, має великий практичний досвід роботи у сферах PR і SMM.

Першим до молоді завітав Нікіта Леонтьєв (ENLEO), який виконав декілька пісень «Інша любов», «Веди мене в храм», запаливши всіх неймовірним драйвом і творчою енергетикою.

Декан факультету Ігор Парфенюк представив престижні спеціальності 2023 року, новітні освітні програми та відповів на численні запитання абітурієнтів щодо навчання, студентського життя, професорсько-викладацького складу і науково-практичної підготовки.

Випускник і викладач факультету PR, журналістики та кібербезпеки Ярослав Яцевський виступив перед учасниками заходу із майстер-класом «Контент-менеджмент». Фахівець поділився корисними лайфхаками й порадами відносно створення контенту та необхідними застосунками для контент-менеджерів. Також майбутні медійники долучились до інтерактивної гри і разом створили публікацію для соціальних мереж.

Зірковий спікер Євген Ламах, який здобуває вже 2-гу вищу освіту в університеті культури, цього разу на факультеті PR, журналістики та кібербезпеки, зауважив: «Якщо хочте досягти успіху в професії, потрібно йти до вишу і здобувати ґрунтовні знання». Він розповів, що з початком повномасштабної війни всіляко допомагає військовим, а нині займається створенням творчої платформи для українських митців.

Костя Клепка поділився, як народився гумористичний проєкт «Чоткий Паца». За його словами, це сталося в 2015 році, коли він зрозумів, що написання жартів також може приносити гроші. Спершу це було хобі, яке потім переросло в улюблену справу, яка ще й приносила дохід і популярність.

Гості розповіли й про те, як позбутися затисків і не боятись працювати перед камерою.

На думку Євгена, доречною є акторська фішка – віра в запропоновані обставини, де ви – це персонаж зі сценарію. І, звичайно ж, варто звертати увагу на технічні нюанси: не перекривати партнера, не ставати спиною до камери, правильно обирати світло та ракурси.

Костя акцентував на тому, що важлива самооцінка. «Потрібно сприймати і любити себе, свій голос, зовнішній вигляд, а передусім вірити в себе. Тоді з’явиться і впевненість під час подачі матеріалу. У «Чоткому Паці», наприклад, я створив образ, у який повірив, і, мабуть, тому він сподобався іншим».

Наступним зірковим гостем став Анатолій Анатоліч, який оголосив набір на свій авторський курс «Тележурналістика та новітні медіакомунікації». Окрім того, він розповів, як знайшов свою нішу, що планує в майбутньому і надав цінні поради молоді.

Анатолій Анатоліч починав свою кар’єру на радіо «Хіт FM» з шоу «Хеппі ранок». Потім його запросили ведучим бекстейджу на «Голос», після чого він майже 5 років вів «Сніданок з 1+1» і до недавнього часу «Ранок з Україною» з Лілією Ребрик. Паралельно розвивався його власний YouTube-проєкт «Зе Інтерв’юер», який з’явився 5 років тому. Спікер повідомив, що зараз планує переформатовувати канал. «Це буде живе медіа з 4-5 відео на тиждень різних форматів: документалки, інтерв’ю, подкасти і все, що глядачу цікаво».

Звернувшись до молоді, Анатоліч наголосив, що в майбутньому всі сфери медіа будуть так само популярні, тому потрібно вчитись, вдосконалюватись, розвиватись, вкладати у себе максимум. «Україна зараз – найпопулярніша країна світу. Тож ви маєте бути готові до вашого шансу на успіх. Ви – обличчя нашої країни і її майбутнє. На вас будуть дивитись і оцінювати Україну за українськими медіа й журналістами.

І важливий момент: якщо вам хтось сказав «ні», це не на все життя. Потім буде «так». Всі обмеження тільки у вас в голові».

Далі відбулась довгоочікувана зустріч із доктором педагогічних наук, професором, засновником першої (1996 р.) в Україні кафедри PR Михайлом Поплавським, який презентував вступникам свій авторський курс «Акули PR».

У рамках курсу майбутні фахівці навчатимуться застосовувати методи екстремального піару, приймати комплексні рішення у сфері public relations для успішного просування компаній та брендів, реалізовувати технології і прийоми антикризового менеджменту. На молодь чекають тренінги та майстер-класи від провідних фахівців, стажування в кращих агенціях країни.

«Піарниками не народжуються, ними стають. Наше завдання створити для вас комфортні умови, щоб ви йшли на пари, як на свято, й отримували задоволення від навчання. А далі все залежить тільки від вас. Ми формуємо у студентів філософію лідерів, філософію переможців!» – зазначив М. Поплавський. Особливо він підкреслив важливість активності молоді в соціальних мережах та формуванні позитивного особистісного іміджу.

Усі охочі долучитись до дружної родини університету можуть поставити свої питання про вступ та навчання під час персональної консультації.

ЗАРЕЄСТУВАТИСЬ НА ПЕРСОНАЛЬНУ КОНСУЛЬТАЦІЮ

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *