Вчимо рахувати: додавання й віднімання в межах десяти

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам, а також учителям початкових класів програму для розвитку навичок обчислення діями додавання й віднімання.

Програма складається з 24 цікавих завдань, які допоможуть дитині в захоплюючій та невимушеній формі зрозуміти принципи додавання й віднімання в межах десяти.

Послідовне виконання завдань програми допоможе дитині розвинути вміння обчислювати невідомі компоненти арифметичних дій додавання і віднімання, застосовуючи протилежні арифметичні операції, та усвідомити взаємозв'язок між цими діями. Розвиток цих умінь є одним із важливих підготовчих етапів до розв’язування задач різних видів.

Програма розрахована на 8–12 днів, причому за день рекомендовано виконувати 2–3 завдання.

Перші три завдання робочого зошита присвячено перевірці раніше засвоєних знань про арифметичні дії, тому якщо під час виконання цих завдань у дитини виникають труднощі, вона може перейти до опрацювання простіших навчальних програм для вдосконалення навичок додавання або віднімання в межах першого десятка: «Додавання в межах 10» та «Віднімання в межах 10».

Якщо дитина дуже легко виконує завдання, опрацюйте з нею програму до останньої вправи, щоб упевнитися, що навички додавання і віднімання в межах 10 сформовано. У цьому разі дитина може завершити виконання програми швидше, ніж передбачено.

Розпочати виконання програми ви можете у будь-який зручний для вас час. Не перевантажуйте дитину, виконання завдань розраховано на 15– 20 хвилин на день. Якщо дитина виявляє ознаки втоми, необхідно змінити вид діяльності, зробити перерву, а потім знову повернутися до роботи.

Чергуйте виконання завдань із активним відпочинком, а виконання кожної вправи підкріплюйте позитивними емоціями, які мотивуватимуть дитину.

Після виконання програми ви можете нагородити дитину спеціальним дипломом, який стане нагородою за старанне та вправне виконання завдань та підтверджуватиме набуття дитиною таких необхідних для подальшого навчання поведінкових навичок, як старанність, охайність і самодисципліна.

ПЕРЕЙТИ ДО ПРОГРАМИ

розвиток дитини
розмальовки

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *