Відставка Меркель – можливість для України “перетасувати колоду”, – експосол у США Чалий

І це відкриває чимало можливостей для української влади. Про це в ефірі 24 каналу розповів колишній надзвичайний і повноважний посол України в Сполучених Штатах Валерій Чалий.

Читайте також Це буде наш провал, – експосол України в США наполягає на участі Меркель у Кримській платформі

“Це можливість для України просто по-іншому перетасувати колоду”, – підкреслив він.

Чалий: Меркель приїжджає, коли є спільні питання з Україною

Ангела Меркель приїде до Києва 22 серпня для офіційної зустрічі з Володимиром Зеленським. За словами дипломата, наразі є зовсім різна інформація щодо цілей візиту. Втім очевидно, що німецька сторона хоче обговорити мінський процес та енергетичні питання.

Він також зауважив, що канцлерка наразі є більш успішною, ніж Україна в німецько-українському діалозі. Хоча факт зустрічі глав Німеччини й України є хорошим сигналом.

При тому, що ми з Францією дуже активно співпрацюємо, і президент Макрон кілька разів обіцяв приїхати, але так і не доїхав. А канцлерка Німеччини хоча б приїжджає,
– відзначив Чалий.

І додав, це є свідченням того, що Меркель приїжджає, коли є спільні питання і зацікавлення щодо того, що може Україна зробити для партнерів. А не тільки коли наша країна очікує дій з боку інших держав.

“Ми маємо мати якісь козирі для того, щоб вести розмову з такими великими державами. Попри відставку Меркель, зараз рішення важливі. Треба працювати на перспективу”, – підсумував експосол США в Україні.

Чалий оцінив перспективи візиту Меркель до України: дивіться відео

Меркель зустрінеться з Зеленським у Києві: деталі

  • Німеччина підтвердила візит Ангели Меркель до України 22 серпня. Канцлерка зустрінеться в Києві з Володимиром Зеленським.
  • Прессекретар президента України Сергій Никифоров повідомив, що політики обговорять низку питань. Серед них – безпека, двосторонні відносини та інші актуальні теми.
  • Припускають, що однією з тем під час зустріне стане будівництво газогону “Північний потік-2”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *