Відтепер лікарняний можна відкрити дистанційно

Пацієнти, які мають прояви грипу, гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, або гострого респіраторного захворювання, можуть відкрити електронний лікарняний у дистанційному режимі.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, посилаючись на норми відповідного наказу відомства.

Рішення про можливість відкриття лікарняного дистанційно пов’язане з необхідністю безперервного надання медичної допомоги та зменшення навантаження на лікарів.

Зокрема, у разі наявності симптомів гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, грипу або гострої респіраторної інфекції пацієнт може зателефонувати до свого лікаря й отримати від нього рекомендації щодо лікування. 

За результатами такої консультації лікар може сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність на період до 5 днів, який є основою для відкриття електронного лікарняного.

«Якщо хвороба триватиме довше, пацієнт має звернутися до лікаря на особистий огляд для подовження строку своєї непрацездатності шляхом створення нового  медичного висновку про тимчасову непрацездатність у межах цього випадку», – зазначили у Міністерстві охорони здоров'я.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *